Tot mai mulți donatori „de nevoie“ la Centrul de Transfuzii din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimele zile, numărul donatorilor de sânge s-a dublat în Prahova (foto: Lili Maxim)
În ultimele zile, numărul donatorilor de sânge s-a dublat în Prahova (foto: Lili Maxim)

Rămași fără bani în prag de an Nou, mulți prahoveni au găsit o metodă inedită de  a face rost de bonuri de masă în valoare de aproape 65 de lei. Peste 150 de persoane au mers în ultimele zile ale acestui an să doneze sânge, serviciu pentru care primesc o serie de beneficii.

Dacă pe parcursul anului, la Centrul de Tranfuzii Sanguine din Ploieşti a cam bătut vântul, la sfârșit de an lucrurile s-au schimbat. Nu neapărat pentru că oamenii au conștientizat mai mult importanța donării de sânge, ci nevoia disperată de bani i-a adus aici. Dacă într-o zi obişnuită vin aici cel mult 80 de persoane, acum numărul lor depăşeşte 150.

Pentru a putea dona, persoanele care fac acest gest trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani, să fie sănătoase. Înainte de a intra în sala de donare noi, acestora li se face obligatoriu un set de analize.

La CTS Prahova, se prezintă lunar, între 1300 şi 1500 de donatori, dintre care doar 15% au RH negativ. Donatorii primesc o zi liberă de la serviciu, şapte tichete de masă în valoare totală de 63 de lei, în cazul în care sunt din afara localităţii şi li se decontează transportul, iar dacă sunt din Ploieşti primesc reducere de 50% pentru o lună la un abonament RATP.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite