Emanoil Savin, primarul prahovean din Top Forbes pentru care politica şi afacerile fac front comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanoil Savin a pierdut în ultimul an un milion de euro în afacerile din turism şi imobiliare (foto: arhivă Adevărul)
Emanoil Savin a pierdut în ultimul an un milion de euro în afacerile din turism şi imobiliare (foto: arhivă Adevărul)

Politica şi afacerile sunt cele două mari pasiuni ale primarului din Buşteni, Emanoil Savin, singurul politician prahovean din Topul Forbes 500 Miliardari din acest an.

Deşi se află într-o uşoară scădere faţă de anul trecut, Emanoil Savin a reuşit ca şi în perioada de criză să-şi conducă afacerile cu succes, fapt care l-a menţinut, la limită, ce e drept, în topul celor mai bogaţi români.

Primar al staţiunii Buşteni, Emanoil Savin a profitat de oportunităţile pe care i le oferă zona în care-şi desfăşoară activitatea în administraţie şi a dezvoltat afaceri în turism şi imobiliare.

Dintre proprietăţile sale, Hotelul Alexandros din Buşteni, de trei stele, care dispune de 46 de camere, este unul dintre cele mai cunoscute de pe Valea Prahovei. Pentru mulţi turişti, principala atracţie o constituie crama cu o colecţie impresionată de vinuri vechi.

Savin mai este proprietarul a circa 13 hectare de teren la Moara Vlăsiei, Berceni, Vidra şi Ploieşti. Mai are case şi apartamente în Buşteni, Ploieşti şi Bucureşti.

A fost implicat în privatizarea controversată a societăţii Automatica din Bucureşti. Nici trecutul politic nu este la îndemâna oricui, a trecut prin mai multe partide, oprindu-se la PDL.

O altă pasiune a lui Savin este sportul. Fost fotbalist la echipele Oţelul Galaţi, Carpaţi Sinaia şi Caraimanul Buşteni, primarul Buşteniului acordă şi în prezent o atenţie deosebită sportului cu balonul rotund. . În prezent este preşedinte de onoare la Astra Ploieşti, acceptând propunerea lui Ioan Niculae, patronul Interagro. A avut şi o carieră în acest sport. Îi place şi boxul, fiind bine cunoscută relaţia de prietenie pe care o are cu pugilistul Lucian Bute.

Emanoil Savin are 54 de ani, este căsătorit, a absolvit în 2001 Academia de Studii Economice din Bucureşti, specializarea  Management Turistic şi Comercial, iar din 2010 are şi un doctorat în Ştiinţe Economice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite