Ploieşti: Judecătorul Dumitru Rebegea s-a întors după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul prahovean Dumitru Rebegea rămâne în arest în urma deciziei de marţi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia de eliberare a judecătorului şi a trimis dosarul la Curtea de Apel Bucureşti pentru rejudecare, relatează Mediafax.

Magistraţii ICCJ au dezbătut recursul făcut de procurorii anticorupţie împotriva deciziei de vineri a Curţii de Apel Bucureşti, care admisese o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Rebegea.

Citiţi aici despre eliberarea provizorie de săptămâna trecută şi mai multe despre cazul judecătorului Rebegea

În urma dezbaterilor, instanţa supremă a admis contestaţia procurorilor şi a decis ca instanţa inferioară să rejudece cauza privind eliberarea magistratului prahovean.

Decizia de marţi este definitivă.

În 27 noiembrie 2009, Dumitru Rebegea, judecător la Tribunalul Prahova, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. El este arestat preventiv din 5 noiembrie 2009.

În 12 noiembrie 2009, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din magistratură a judecătorului Dumitru Rebegea.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Viorica Pilică, avocat în Baroul Prahova, pentru luare de mită şi complicitate la favorizarea infractorului, Irina şi Zamfir Sandu, pentru dare de mită şi Eugen Martin, pentru dare de mită.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite