DN1D Albeşti Paleologu – Urziceni deblocat! Pe celelalte drumuri judeţene din Prahova se circulă în condiţii de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahova iese uşor-uşor de sub nămeţi. Potolirea viscolului le-au permis echipajelor de la deszăpezire să intervină şi să elibereze părţile carosabile. A fost deschis şi DN1 D, arteră care leagă Prahova de Ialomiţa.

ORA 18.45

De la ora 18.30, circulaţia pe DN1 D, Albeşti - Ciorani - Urziceni, a fost reluată.

ORA 9.00

Conform lui Valerian Manta, şeful Secţiei Drumuri Naţionale, filiala Prahova, drumul naţional 1D este curăţat de la Albeşti Paleologu la Urziceni, însă nu poate fi redeschis până nu se întâmplă acelaşi lucru şi pe porţiunea care nu este pe teritoriul judeţului Prahova.

"Nu putem să-l redeschidem până nu termină treaba de la Urziceni încolo. Momentan, în Prahova nu avem drumuri judeţene blocate. Se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă, avem echipaje pe teren, dar care lucrează la lărgirea părţii carosabile, că sunt porţiuni unde se circulă pe câte un sens", ne-a spus Valerian Manta.
Pe sectoarele de drum naţional din Prahova, în prezent sunt la datorie 14 utilaje, care acţiunile precizate mai sus.

Sfaturile poliţiştilor

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le solicită conducătorilor de autovehicule:
- să reducă viteza de deplasare în zonele precizate precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora; - să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
- să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
- să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
- să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor.
Conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite