Deszăpezirea, îngreunată la Ploieşti şi de şoferii care au parcat aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că vorbim de drumurile din interiorul localităților, fie de arterele naționale care tranzitează județul, circulația s-a desfășurat cu dificultate, în condiții de iarnă. Ninsoarea abundentă și viscolul au îngreunat și intervenția utilajelor de deszăpezire în Ploieşti, precum şi în celelalte zone. 

Dacă în județ, pentru a curăța carosabilul au fost închise, temporar, anumite artere cum ar fi DN1D (care face legătura între județele Prahova și Ialomița), dar și mai multe drumuri județene, în municipiu intervenția angajaților de la deszăpezire a fost îngreunată  de traficul intens, precum și de unele mașini parcate aiurea.
Au fost anumite artere, pe care echipajele firmei Rosal, societatea care se ocupă de deszăpezire în Ploiești, nu au putut pătrunde. „Este o problemă veche, de care noi ne lovim de fiecare dată când ninge. În momentul în care au fost proiectate străzile, nimeni nu a luat în calcul că numărul mașinilor va crește atât de mult. Unele drumuri sunt înguste, autoturismele sunt lăsate pe ambele benzi, iar acolo este imposibil de acționat. Este drept că sunt și situații în care mașinile sunt parcate aiurea, îngreunându-le angajaților noștri activitatea", ne-a declarat Mirela Limboșeanu, directorul Rosal, sucursala Ploiești.

Misiune imposibilă


Cartiere precum Enăchiță Văcărescu, Malu Roșu, 9 Mai, unele artere din zona Vest sunt printre cele mai dificil de curățat de zăpadă, după cum susține Gheorghe Manea, angajat al operatorului de salubritate. De patru ani, de când manevrează unul dintre utilajele de deszăpezire, bărbatul susține că de la iarnă la iarnă numărul arterelor pe care este din ce în ce mai greu de acționat se înmulțesc. 

  „Mașinile s-au înmulțit, locurile de parcare sunt aceleași, străzile sunt înguste, iar în astfel de situații, unde vedem că nu se poate acționa în siguranță nu intrăm. Acolo unde nu există loc suficient pentru manevrarea utilaljului nu ne aventurăm. Riscăm să tamponăm autoturismele parcate, dar să ne avariem și utilajele, iar neglijențele în serviciu se plătesc", ne-a declarat Gheorghe Manea (foto).
Știe însă că astfel de evenimente sunt inevitabile, iar unii dintre colegii lui s-au confruntat cu astfel de probleme, mai ales, în urmă cu doi ani când am avut ninsori din plin.

image

Un astfel de incident i s-a întâmplat și lui Ștefan Marin, care s-a trezit cu mașina avariată ușor de unul dintre plugurile care au acționat. „Mi-a atins un pic partea dreaptă, din față, a autoturismului. Este și vina mea că am lăsat-o mai expusă, dar nu aveam cum s-o parchez altfel aici. Nu este paguba mare, dar este de alergat acum pentru reparații", ne-a spus ploieșteanul.

Nu-i zăpadă, nu-i nici amendă

Prima ninsoare serioasă a adus și primele amenzi șoferilor care nu s-au conformat legii privind echiparea mașinilor cu cauciuri de iarnă. „Până la prânz am dat doar trei amenzi celor care nu aveau cauciucuri corespunzătoare și circulau pe drumurile acoperite cu zăpadă. Cu siguranță sunt mai mulți care nu au mașinile echipate corespunzător, dar carosabilul fiind «la negru», adică fără strat de zăpadă, în urma intervenției echipajelor de profil, nu putem să-i sancționăm pe șoferi. În Prahova se circulă în condiții de iarnă, numărul tamponărilor nu este cu mult peste cel înregistrat într-o zi normală, din datele pe care le am eu", ne-a spus comisarul-șef Ștefan Crivăț, șeful Poliției Rutiere Prahova.

„Colții" lui Gerar

Conform procedurilor, cele mai multe intervenții pentru deszăpezirea drumurilor și combaterea poleiului se fac pe timp de noaptea, când circulația este redusă. Pe arterele naționale care străbat județul nostru acționează 32 de astfel de utilaje. Operațiunile au fost și sunt îngreunate de viscolul care împrăștie zăpada.
Și în Ploiești, operatorul de salubritate a intervenit cu peste 20 de mașini pentru a înlătura zăpada pe de carosabil, trotuare și pentru a împrăștia material antiderapant. „Am intervenit inclusiv pe parcursul zilei, ținând cont că pentru astăzi s-a anunțat ger, fapt care va favoriza apariția poleiului", a precizat Mirela Limboșeanu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite