Cum să ne alimentăm după Paşte. Reţete simple şi rapide pentru a ne reveni după drob şi friptura de miel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O salată cu pătrunjel face minuni după mesele de Paşte FOTO Shutterstock
O salată cu pătrunjel face minuni după mesele de Paşte FOTO Shutterstock

Este bine să ne gândim înainte de Paşte cum ne vom ajuta organismul să se refacă după mai multe mese consistente. Efectele alimentaţiei haotice pot fi contracarate dacă, după zilele de sărbătoare, adoptăm o alimentaţie echilibrată, ne hidratăm şi facem mişcare. Două reţete simple şi rapide ne pot ajuta să ne revenim rapid după drob, ouă şi friptura de miel

Alimentaţia de după mesele de Paşte trebuie să revină destul de repede la normal, şi, cel mai important, trebuie să fie echilibrată. „Alimente bune de consumat după această perioadă încarcată cu preparate grele sunt fructele, lactatele - iaurtul, chefirul -, supele de orice fel, creme de legume, ciorbe de legume. De asemenea, sunt binevenite salatele, cât mai multe, mai ales că este sezonul legumelor proaspete“, ne sfătuieşte nutriţionistul ploieştean Gabriela Petre.

Potrivit specialistului, hidratarea este necesară pentru organismul nostru şi nu trebuie să neglijăm consumul de apă, mai ales că este o perioadă în care sunt consumate destul de multe băuturi alcoolice. „De asemenea, pentru a ne reveni la o formă cât mai bună şi pentru a nu ne da peste cap organismul , mişcarea este esenţială după o astfel de perioadă. Nu trebuie să fie neapărat sportul organizat la sala de fitness, deşi este cel mai indicat, ci şi plimbările în aer liber, jocuri cu mingea, alergare în parc sau câteva lungimi de bazin“, spune Gabriela Petre.

Nutriţionitul recomandă şi două reţete care vor face minuni după friptură, drob şi ouă.

Salata de pătrunjel

O reţetă simplă şi rapidă, este foarte sănătoasă prin conţinutul bogat de vitamina C, mai mare şi decât în cazul citricelor.

Pentru salata de pătrunjel avem nevoie de:

- trei legături de pătrunjel tocat mărunt
- două  roşii
- o ceapă verde
- două linguri de cuş cuş, grâu bulgur (un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare) sau orez basmati, fiert dinainte
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o linguriţă de ulei de măsline
- sare şi piper după gust.

Se amestecă toate ingredientele şi nu putem decât să ne bucurăm de acest preparat delicios.

Peşte la cuptor

Din punct de vedere proteic, peştele este un aliment care poate înlocui cu succes carnea de pui, porc, vită, fiind bogat în acizi graşi esenţiali, Omega 3, extrem de benefic pentru sănătatea noastră.

Avem nevoie de 150g de somon sau orice alt peşte care se pune într-un vas termorezistent, peste care adăugăm o linguriţă de ulei, sare şi piper după gust, 100 ml apă, feliuţe de lămâie şi zeama de la o jumătate de lămâie. Vasul este de preferat să fie cu capac. Se coace timp de 30-40 minute la foc potrivit, la 180 de grade la cuptorul electric.

Alături de peştele gata preparat putem servi o salată de primăvară:

- o salată verde potrivită
- două mâini de spanac
- un castravete
- două ridichi
- o ceapă verde
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o linguriţă de ulei de măsline
- sare şi pier după gust.

Vă mai recomandăm

Planul ideal pentru cumpărături. Cum să punem în coş doar mâncare sănătoasă şi nimic în plus faţă de lista de acasă

Cea mai bună ciorbă de miel de pus pe masa de Paşte, reţetă culeasă din colecţia legendarei Sanda Marin, „doamna bucătăriei româneşti”

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite