Munca la negru, taxată aspru de inspectorii ITM Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii angajatori prahoveni au plătit scump indiferența cu care au tratat prevederile Codului Muncii. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Prahova au efectuat controale, în această vară, la peste 700 de firme.

Societățile verificate sunt din mai multe domenii de activitate, printre care construcţii, croitorie prestări servicii, coafură-frizerie, pază și protecţie. Conform situației prezentată de ITM, în urma acestor controale au fost depistate aproape 1900 de deficiențe, 1500 dintre ele fiind sancționate.

Suma care s-a adunat la bugetul de stat din aceste amenzi se ridică la 1.400.000 lei, dintre care 850.000 numai pentru munca la negru. La acest capitol, inspectorii ITM au depistat aproape 200 de persoane care lucrau fără forme legale.

Pe lângă sancțiunile primite de la ITM, angajatorii au avut obligația ca în cel mai scurt timp să intre în legalitate.

Controalele sunt în plină desfășurare și în această perioadă, pe teren aflându-se echipe mixte, formate din inspectori ITM, ai Gărzii de Mediu, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Oficiului Judeţean de Protecţia Consumatorului Prahova, care verifică activitatea balastierelor, a firmelor care se ocupă de comercializarea fierului vechi, precum și pe cea a unităților de cazare de pe Valea Prahovei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite