Prahovenii decid să renunţe la concedii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu au cum să acopere toate cheltuielile unei vacanţe, unii prahoveni îşi anulează biletele deja rezervate la agenţiile de turism, sperând astfel că vor mai recupera măcar o parte din bani.

Numărul rezervărilor făcute de către prahoveni la agenţiile de turism a scăzut cu mult faţă de anii trecuţi din cauza lipsei banilor şi, mai nou, unii dintre cei care şi-au rezervat un bilet turistic în urmă cu ceva luni acum doresc să renunţe la el din aceeaşi cauză. Din păcate, unii prahoveni nu mai reuşesc să obţină niciun ban înapoi dasă se hotărăsc prea târziu să renunţe la biletul respectiv. De exemplu, unele agenţii de turism nu mai înapoiază niciun ban persoanei care renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice cu doar şapte zile înainte de data plecării.

„În acest sezon am avut câteva cazuri în care clienţii noştri au dorit să anuleze vacanţele pe care le rezervaseră cu câteva luni înainte. Oamenii au realizat că nu îşi mai permit să plece în acele concedii şi au venit să îşi anuleze plecarea pentru a mai recupera din bani", ne-a spus Cristina Petre, agent de turism în Ploieşti.

Prahovenii caută alternative
O altă posibilitate pe care o au prahovenii care doresc să renunţe la biletul deja rezervat şi, cu toate acestea, să-şi recupereze şi banii este vânzarea pachetului turistic. Turistul poate să îi dea contractul unei alte persoane numai dacă anunţă în scris agenţia de turism. În acest caz, agenţia reziliază contractul cu persoana care nu mai poate pleca în călătorie şi încheie un altul cu noul turist. De altfel, datorită acestei posibilităţi pe diverse pagini de internet au început să apară anunţuri date de persoane care vor să îşi vândă pachetele turistice.

„Anul trecut am făcut nunta cu soţul meu şi din lipsa banilor nu am plecat în «luna de miere», aşa că în primăvară ne-a rezervat un pachet turistic pentru staţiunea Mamaia. Totuşi, am realizat că nu ne permitem să plecăm nici în acest an deoarece au intervenit nişte probleme la acoperişul casei noastre şi refacerea acestuia reprezintă o prioritate pentru noi. Aşa că am căutat pe cineva interesat de pachetul rezervat şi l-am vândut ", ne-a spus Elena Mădălina Vîrghileanu, angajata unui magazin alimentar din Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite