O comună din Prahova e de două zile fără curent. ISU va monta un generator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe zone din Bucureşti şi Ilfov rămân fără curent astăzi / Foto Arhivă
Mai multe zone din Bucureşti şi Ilfov rămân fără curent astăzi / Foto Arhivă

Din cauza ninsorii şi a viscolului, comuna Sălciile, situată în polul sud-estic al judeţului Prahova, este de două zile fără alimentare cu energie electrică. Prefectul judeţului a anunţat miercuri seară că autorităţile vor monta un generator de curent

Aproape 50 de stâlpi de curent şi console au fost dsitruşi, în judeţul Prahova, din cauza ninsorilor puternice, a viscolului şi a fenomenului de ploaie îngheţată. Mai multe localităţi au rămas fără curent, cea mai gravă situaţie fiind în Sălciile, care de două zile nu mai are alimentare, potrivit Prefecturii Prahova. Intervenţia echipelor Electrica este îngreunată de starea proastă a drumurilor de acces în comunele din marginea estică a judeţului. Prefectul Adrian Dobre a anunţat, miercuri seară, că speră ca toate drumurile să fie eliberate până la miezul nopţii şi anticipează că, tot până atunci, sătenii din Sălciile vor avea curent.

„Sper să montăm un generator de curent în această comună, care de două zile nu mai are curent. Au fost distruşi peste 46 de stâlpi de curent, plus console. Având în vedere şi gerul, intervenţia va fi dificilă. Electrica şi-a arătat toată disponibilitatea. Avem şi sprijinul jandarmilor. Până la ora 24.00 vom avea acces la toate localităţile“, a declarat prefectul de Prahova miercuri seară, într-o intervenţie telefonică în emisiunea „Audienţă Regională“, difuzată de Valea Prahovei TV.

Mâine se reia şcoala

Adrian Dobre a anunţat, în aceeaşi intervenţie telefonică, faptul că de joi se reiau cursurile în unităţile de învăţământ prahovene, cu excepţia a 11 localităţi periferice. „Se va da drumul la şcoli. Joi, doar 11 localităţi vor avea unităţile închise. Sunt localităţile în care n-a existat energie electrică sau unde gerul a făcut imposibil ca profesorii să ajungă în zonele respective“, a afirmat prefectul de Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite