„Egoistul“ lui Radu Beligan vine, luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Beligan regizează şi interpretează rolul principal în comedia „Egoistul“ (foto: condeetinere.blogspot.com)
Radu Beligan regizează şi interpretează rolul principal în comedia „Egoistul“ (foto: condeetinere.blogspot.com)

Casa de Cultură a Sindicatelor găzduieşte, pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, comedia „Egoistul", scrisă de Jean A­nouilh. În rolul principal îl veţi putea vedea pe maestrul Radu Beligan, căruia îi aparţine şi regia piesei.

El interpretează personajul numit Leon Saint-Pe. Alături de el, pe scenă vor urca şi actori mai tineri, dar şi nume consacrate, printre care se numără Carmen Stănescu, Simona Bondoc, Damian Crîşmaru, Mihai Fotino, Marin Moraru, Sanda Toma, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Medeea Marinescu, Ileana Olteanu, Cesonia Pos­telnicu, Silviu Biriş. Piesa durează două ore, iar biletele, care se pot cumpăra de la Casa Sindicatelor, costă 80 de lei.

Piesa nu lasă spectatorilor niciun moment „gol", prinzându-i în subiectul ei încă de la început şi lăsându-le la sfârşit acel sentiment de părere de rău că s-a terminat. Este alertă pe alocuri, calmă şi docilă, amuzantă şi izbitor de cutremurătoare. Are un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întîlnită. Pe măsură ce asistă la dezmăţul fiicelor, la eşecul fiului, la presiunile prietenului, la reproşurile amantei, la resentimentele fostei soţii şi, nu în ultimul rînd, la dezastrele instalaţiilor menajere, un cunoscut autor dramatic îşi scrie piesa.

„Egoistul" este o piesă autobiografică, un spectacol al antitezelor despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, egoism şi generozitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite