Vremea rea a pus stăpânire și pe stațiunile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna s-a dezlănţuit pe Valea Prahovei. Ninge abundent la munte încă de azi-noapte, iar zăpada le-a creat mari probleme şoferilor. Mai multe şosele din staţiunile Sinaia şi Buşteni sunt aproape impracticabile din cauza omătului, iar situaţia nu este mai bună nici pe drumurile naţionale.

Pe DN 71, drumul care leagă Sinaia de Târgovişte, s-a circulat în condiţii de iarnă încă de azi-noapte. Din cauza zăpezii de 15 centimetri depusă pe partea carosabilă, şoferii au derapat, fiind nevoiţi să se întoarcă din drum. Un strat gros de omăt a acoperit şi şoselele din staţiunile Sinaia şi Buşteni. În timp ce localnicii se chinuiau să dea la o parte de pe trotuare zăpada de o jumătate de metru, pe drumuri şoferii dădeau un adevărat test al îndemânării la volan.

„Două ore m-am chinuit să ajung de acasă în centrul orașului. Strada este plină de zăpadă, la fel şi parcările. Noi ne plătim toate taxele, însă autorităţile locale nu-şi fac datoria aşa cum trebuie. Pentru că nu s-a intervenit cu plugurile şi cu material antiderapant constant, am întârziat la locul de muncă. Este inadmisibil ca în anul 2012, după un cod galben anunţat, în toiul iernii, să te ia zăpada pe nepregătite", ne-a spus un şofer din staţiunea Sinaia.

Din cauza vântului care suflă cu peste 100 km/oră la altitudini mari, telecabina din staţiunea Buşteni care leagă oraşul de Platoul Bucegi, nu funcţionează. Salvamontiştii sunt în alertă maximă, deoarece traseele sunt închise şi îi atenţionează pe turişti să nu se aventureze pe munte pentru că există riscul producerii de avalanşe. Meteorologii au emis marți o nouă atenţionare de cod portocaliu valabilă până miercuri seară la orele 18.00. Conform acestora va continua  să ningă abundent, iar vântul va sufla cu putere, mai ales în zonele montane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite