Stele după modelul “Walk on Fame” de la Hollywood în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful „Patria" din Ploieşti era în plin şantier cu doar o zi înainte de festivalul de film destinat Europei de Est, intitulat „Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair".

Astăzi va fi inaugurat Cinematograful „Patria" din Ploieşti, după ce a fost modernizat cu ocazia festivalului de film destinat Europei de Est, intitulat „Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair". Cu doar trei zile înainte de acest eveniment au început lucrările la trotuarul şi împrejurimile cinematografului ploieştean, iar ieri angajaţi ai SGU Ploieşti puneau ghivece cu flori pe stâlpii din zonă.

Intrarea în cinematograf era ieri în plin şantier. Lucrătorii munceau de zor la amplasarea unor stele-emblemă, după modelul „Walk on Fame" de la Hollywood. Personalităţi care au scris istorie pe scena teatrală din Ploieşti vor avea aici câte o stea. Printre acestea se regăseşte îndrăgitul actor Toma Caragiu şi actriţa Margareta Pogonat.

Chiar dacă pregătirile erau în toi cu doar o zi înainte de marea inaugurare, Mihai Ilie, administratorul Cinematografului „Patria", ne-a asigurat că totul va fi gata în timp util. „Mai avem doar câteva lucruri de pus la punct, însă se lucrează de zor astfel încât totul să fie gata pentru festival", ne-a spus Mihai Ilie.

Investiţii de sute de mii de lei

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor a investit 300.000 de lei în lucrările de modernizare a Cinematografului „Patria". Începând de astăzi, cinefilii vor putea viziona filme la fel ca în mall-urile din capitală, în condiţii sporite de confort.

Cele peste 300 de  scaune vechi şi rupte au fost înlocuite cu fotolii tapiţate, a fost montat un ecran imens şi va fi pusă în funcţiune o instalaţie de sonorizare performantă. Sala beneficiază acum de aparate de aer condiţionat şi de o instalaţie de încălzire, astfel încât publicul să nu mai facă frigul pe timp de iarnă aşa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. În locul vechii aparaturi de proiecţie a fost adusă una de ultimul tip, care va permite rularea filmelor în format 3D.

De asemenea, în fața Palatului Administrativ, unde vor fi proiecții de film gratuite pentru ploieșteni, s-au înlocuit cu ocazia acestui festival dalele lipsă.

În această săptămână, ploieștenii s-ar putea întâlni pe stradă cu Goran Bregovic, Felicia Filip, Dan Chișu sau Emil Hossu, câțiva dintre invitați.  

Târg cinematografic

În cadrul acestui eveniment inedit regizorii, producătorii şi distribuitorii industriei filmului est-european și din Asia Mijlocie îşi vor prezenta filmele, vor vinde sau vor achiziţiona drepturi de difuzare sau producții, la fel ca la târgurile de la Cannes sau în cadrul Berlinalei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite