Stâlpi de iluminat morminte în Ploieşti, de 140.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SGU Ploieşti va investi peste 140.000 de lei în extinderea sistemelor de iluminat public din cimitirele Viişoara, Bolovani şi Eternitatea din Ploieşti, pentru a le „apăra" de hoţi.

Extinderea şi refacerea instalaţiei de iluminat exterior sunt necesare pentru sporirea siguranţei şi diminuarea furturilor în incinta cimitirelor. Se poate verifica faptul că după o anumită oră în acele zone sunt mari probleme din cauză că nu există lumină sau aceasta este insuficientă. Prin urmare, s-a luat decizia de a demara procedura de achiziţie în acest sens, conform legislaţiei în vigoare", ne-a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt al SGU Ploieşti.

Cel mai adesea ploieştenii reclamă că li s-au furat florile de pe locurile de veci concesionate, dar şi alte obiecte precum ţevi de inox, bare/gard metalic care delimitează locurile de veci, arbuşti ornamentali, ghivece şi felinare care sunt uşor de sustras deoarece nu sunt bine fixate pe lucrările funerare executate pe locurile de veci.

Ploieştenii speră ca lucrările să nu se facă doar pe hârtie

Ploieştenii îşi doresc ca aceste investiţii să nu se facă de mântuială, aşa cum, spun unii dintre ei, se întâmplă în ultimul timp în municipiu.  „Sper să nu se facă aceste lucrări mai mult pe hârtie decât la faţa locului. Să sperăm că iluminatul îi va ajuta pe paznici să îi oprească pe cei care vandalizează cimitirele", ne-a declarat Ana Burloiu, din Ploieşti.

Valoarea estimată a lucrărilor în Cimitirul Viişoara este de aproape 47.000 de lei, iar cele care se vor realiza la Cimitirul Bolovani vor costa societatea 83.521 de lei. În aceste cimitire există deja reţea de iluminat exterior, însă SGU susţine că nu acoperă în întregime suprafaţa cimitirelor.

Stâlpii vor apărea ca ciupercile după ploaie

După finalizarea lucrărilor, în Cimitirul Viişoara vor „răsări" opt stâlpi la limita de proprietate a acestuia, alţi opt de-a lungul aleii situate în spatele capelei, zece stâlpi vor fi montaţi în lungul aleii numărul 2 şi alţi trei pe aleea creată recent lângă administraţia cimitirului.

Pe aleea principală a Cimitirului Bolovani vor apărea 16 stâlpi, iar în zona sudică a acestuia 17 stâlpi.

Stâlpii montaţi vor fi echipaţi cu corpuri de iluminat de tip Delfin, acestea urmând să fie montate la înalţimea de cinci metri.

În cazul cimitirului Eternitatea din Ploieşti se va reface instalaţia de iluminat exterior, valoarea estimată a acestui proiect fiind de 16.503 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite