Buruienile au pus stăpânire pe locurile de veci din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cimitirele din Ploiești sunt îngropate în bălării. De câteva luni, cei care vor să ajungă să pună o lumânare la rudele decedate trebuie să-și croiască drum printre buruienile crescute, care pe alocuri, acoperă și crucile.

Dacă îngrijirea mormintelor revine concesionarilor, curățenia aleilor cade în sarcina angajaților Administrației Cimitirelor din cadrul Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești. Ceea ce nu s-a întâmplat în ultima vreme, după spusele Elenei Marin din Ploiești, care vine săptămânal la mormântul părinților ei. De altfel, imaginile vorbesc de la sine.

„Chiar vin des aici. Eu am curățăt și în împrejurimi, dar în spate e dezastru. Angajații am văzut că fac ordine tot în față sau unde sunt spațiile de acces mai mari. Prin spate, pe lângă gard, nu i-am văzut vreodată să taie bălăriile. Noroc că se mai usucă și se face curățenie în mod natural. Barem aici ar trebui să avem un pic de ordine", ne-a declarat Elena Marin.

De problema existentă nu sunt străini nici reprezentanții Administrației Cimitirelor din Ploiești. Însă susțin că de vină pentru imaginea dezolantă sunt și concesionarii care nu-și îngrijesc locurile de veci. În plus, și natura are partea ei de culpă, după cum ne-a precizat Adela Frățilă.

„Ploile sporesc creșterea vegetației, cimitirele sunt mari, iar când ajung cu tăiatul buruienilor într-un capăt, în celălalt sunt iar cât crucile. Este adevărat cu sunt și locuri în care nu au ajuns, însă concesionarii mormintelor se pot adresa administratorului cimitirului respectiv și-i pot sesiza problema, iar locurile indicate vor fi curățate", ne-a menționat purtătorul de cuvânt al SGU Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite