Ansamblu Chindia din Ploieşti s-a clasat pe locul I la Festivalul de folclor din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblu folcloric „Chindia" al Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti a obţinut premiul I la Festivalul Internaţional din Polonia. Formaţia de instrumentişti şi dansatori profesionişti ploieşteni au concurat la Wisla cu grupuri folclorice din toată lumea.

Printre statele participante la concurs se numără Bulgaria, Cehia, Lituania, Ucraina, Ungaria,  Muntenegru, Serbia, Slovenia, Slovacia, Turcia, Indonezia, Iordania, Taiwan, Mexic, Columbia. Ţara gazdă a avut înscrise în concurs patru formaţii.

Concurentul cel mai de temut al „Chindiei" a fost însă regulamentul concursului, pe care organizatorii l-au modificat chiar pe parcursul desfăşurării competiţiei. Spre exemplu, formaţiile care au folosit acordeonul în timpul concursului au fost descalificate.

Cum era de aşteptat, Mare Premiu a fost câştigat de o formaţie din ţara gazdă, grupurilor din România şi Slovacia revenindu-le locul I, în ciuda haosului de la acest Festival.

Ansamblul folcloric Chindia a luat fiinţă în anul 1972, preluând la înfiinţare o parte din jocurile şi tradiţiile unei vestite formaţii de dansuri populare înfiinţată în 1948 la Rafinăria Ploieşti, amplificată, apoi, cu o formaţie orchestrală şi trecută sub egida Casei de Cultură a Sindicatelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite