Ploieşti: Se poate parca gratis în centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Se poate parca gratis în centru
Ploieşti: Se poate parca gratis în centru

În timpul orelor de program, pentru deblocarea autovehiculelor, ploieştenii trebuie să plătească o taxă în valoare de 100 de lei.

În cursul săptămânii, după ora 18.00, ploieştenii îşi pot parca gratis maşinile în parcările cu plată din oraş. Sâmbătă, această facilitate se aplică după ora 14.00, iar duminică după ora 13.00.

“De astăzi, programul angajaţilor de la ADPP care se ocupă de parcări va funcţiona după programul de iarnă, respectiv de luni până vineri între orele 8.00-18.00, sâmbătă până la ora 14.00, iar duminică până la 13.00. După aceste ore, se poate parca gratis în parcările cu plată pentru că nu mai are cine să blocheze roţile”, ne-a declarat directorul Administraţiei Domeniului Public şi Privat, Dan Ioniţă.
În prezent, în Ploieşti sunt  aproximativ 1.166 locuri de parcare, tariful pentru o singură oră fiind de 2 lei pentru zona centrală.

Amenzi între 500 şi 1.500 de lei
În timpul programului, angajaţii ADPP blochează roţile maşinilor care nu au afişate în parbriz tichetele de parcare. Pentru deblocarea autovehiculelor, şoferii trebuie să plătească o taxă în valoare de 100 de lei. Persoanele fizice care nu nu o achită sau depăşesc intervalul de timp înscris pe tichet, cu mai mult de 15 minute, pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 500 si 1.500 de lei, iar cele juridice cu amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei.  

Şoferii spun că nu ştiau de faptul că pot parca gratis în centru după o anumită oră. “Este foarte bine că nu este nevoie să mai plătim după ora 18.00, pentru că şi aşa locurile de parcare sunt insuficiente, iar taxa de 2 lei pe oră mi se pare destul de mare. Însă, la ora asta poţi doar să mai mergi prin piaţă sau pe la magazinele mai mari care sunt deschise. Toate instituţiile îşi termină programul până la 18.00”, ne-a spus Viorel Stan, care tocmai plătise pentru un tichet de parcare la unul din parcometrele instalate în zona centrală.
 
Sute de maşini abandonate pe domeniul public
Multe autoturisme sunt abandonate de ploieşteni pe domeniul public şi ocupă locurile de parcare care şi aşa sunt destul de puţine. De la începutul anului şi până în prezent, reprezentanţii ADPP au ridicat doar 24 de maşini părăsite, deşi au identificat peste 600 astfel de autovehicule. Aceştia spun că procedura de ridicare a autoturismelor abandonate durează foarte mult.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite