Ceaţă pe drumurile din Prahova. Circulaţi cu atenţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier este îngreunat din cauza vizibilităţii reduse de ceaţă pe numeroase drumuri. Cele mai afectate sunt cele din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Moldova.

Astfel, pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti şi pe unele drumuri din judeţele Prahova, Argeş, Vâlcea, Bacău, Botoşani, Gorj, Olt, Sibiu şi Ilfov, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri.

Date fiind aceste condiţii meteo-rutiere nefavorabile, se recomandăm conducătorilor auto să utilizeze luminile de întâlnire şi ceaţă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să efectueze fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare şi să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule.

Nu trebuie uitat faptul că manevra cea mai periculoasă pe timp de ceaţă este depăşirea.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, trebuie puse în funcţiune luminile de avarie, iar triunghiurile de presemnalizare aşezate la o distanţă mult mai mare decât în condiţii normale de vizibilitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite