Canicula aduce ITM-ul în control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La temperaturi de peste 37 de grade Celsius, firmele au obligația să le ofere angajaților 2-4 litri de apă pe zi și să ia o serie de alte măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru

Inspectorii ITM Prahova au început controalele și spun că, până în acest moment, nu au găsit probeme. De asemenea, până acum, la Inspectoratul Teritorial de Muncă nu a ajuns nicio sesizare din partea angajaților.

Conform Ordonanței de Urgență 99/2000, angajatorii au obligația să reducă intensitatea și ritmul de lucru ale angajaților, să asigure ventilația spațiilor de muncă și să permită alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus. Dacă aceste condiții nu pot fi îndeplinite, legea permite reducerea perioadei de lucru sau întreruperea ei la orele amiezii.

„Inspectorii sunt pe teren și verifică mai multe aspecte, printre care și respectarea acestor prevederi. Noi am pus în temă firmele prahovene încă de acum două săptămâni cu privire la obligațiile pe care le au. În plus, toate controalele se termină și cu recomadarea de a respecta această ordonanță. În această perioadă caniclară nu au fost probleme", ne-a declarat Darius Mușat, inspector șef adjunct de Securitate și Sănătate în Muncă în cadrul ITM Prahova.

Instituțiile de stat au luat și ele măsuri. Spre exemplu, Inspectoratul de Poliție a încheiat un contract pentru distribuirea sticlelor de apă minerală, în vreme ce direcțiile din subordinea Cobnsiliului Local Ploiești se bazează pe dozatoarele de apă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite