Caii pășunează în voie în parcurile din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii locuitori din zonele Nord și Bereasca își duc animalele la păscut în parcurile din cartierele ploieștene, în ciuda faptului că Legea interzice acest lucru, iar în cazul în care sunt prinși, proprietarii lor riscă amenzi drastice.

Cartierele Cina din zona de Nord, Mimiu, Radu de la Afumați și Bereasca sau terenul din vecinătatea Spitalului Județean Ploiești sunt spațiile preferate de către proprietarii de cai pentru a-și duce animalele la pășunat. De multe ori acestea sunt lăsate la păscut pe spațiile verzi din locurile amintite de seara până dimineața, când stăpânii și le recuperează și îi înhamă la căruțele care pot fi văzute aproape în mai toate zonele din Ploiești.

Dacă în cartierele Mimiu, Radu de la Afumați și Bereasca locatarii nu sunt foarte revoltați de situație, pentru că s-au obișnuit cu această problemă, veche de când se știu, nu la fel se întâmplă și în cartierul Cina, o zonă intens circulată, unde oamenii se plâng că prezența cailor este un real pericol atât pentru copiii care ies la joacă, dar și pentru mașinile ai căror șoferi se pot trezi oricând cu patrupedele în fața lor.

„Noi locuim în zonă și nu cred că este zi în care să nu vedem câte un cal la păscut în parcul de aici. Unii le pun câte o piedică la picioarele din față ca să poată să-I prindă ușor, alții nu. Îi lasă în voia sorții, printre copii, printre mașini. Mai vin să vadă dacă sunt aici, dar dacă apare vreun polițist sau jandarm în zonă care întreabă de animalele respective proprietarii lor se fac nevăzuți", ne-a spus Mircea Georgescu, unul dintre locatarii din Cina, revoltat că parcul din vecinătatea blocului său a devenit a devenit loc de pășune.

„Barem de-ar aduna mizeriile lăsate de cai, dar nici atât lucru nu fac", a completat revoltată Georgeta Georgescu.

Deși locatarii au sesizat deseori aceste probleme fie la Poliția Locală, fie jandarmilor, aceștia duc o muncă de Sisif în identificarea și sancționarea celor vinovați. În momentul în care sunt surprinși, cei în cauză nu recunosc că animalele le apartin.

Unii dintre proprietarii cabalinelor nu au acte de proprietate, prin urmare nici animalele nu sunt înregistrate. Oficial, caii nu aparțin nimănui. Tot ce pot face este să-i aștepte pe proprietari până vin să-și ia animalele de la pășunat și să-i prindă în flagrant.

În ultima lună, polițiștii locali au dat aproape 20 de amenzi proprietarilor de cai care și-au lăsat animalele nesupravegheate și care, în unele cazuri au provocat și daune pe spațiul verde.

„Poliţiştii locali au aplicat un număr de opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 800 lei, potrivit Legii nr. 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, precum și 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2750 lei, potrivit H.C.L. nr. 228/2006", ne-a declarat Evelina Nicolae, consilier Relații cu Publicul din cadrul Poliției Locale Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite