UITARE Cablurile mai rămân în peisajul Ploieștiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape trei ani de când erau obligați să treacă pe sub pământ cablurile de pe stâlpi, furnizorii de internet și televiziun e din Ploiești încă scapă basma curată

Operatorii de internet, televiziune prin cablu și telefonie au fost obligați, printr-o hotărâre luată de Consiliul Local în decembrie 2003, să-și treacă pe sub pământ cablurile „arborate" pe stâlpi, în termen de cinci ani. Desigur, la un calcul simplu, observăm că termenul a expirat de mai bine de doi ani și jumătate, iar cablurle au rămas un obiect de mobilier stradal la ordinea zlei.

Operatorii au motivat că nu dispun de fondurile necesare pentru a-și îngropa toate cablurile. Nu numai că au fost indulgenți, dar reprezentanții Primăriei Ploiești s-au arătat dispuși chiar să le dea o mână de ajutor. „Și dacă le dăm amenzi, tot nu rezolvăm cauza problemei. Vom merge pe o variantă prin care Primăria va trage toate cablurile necesare pe sub pământ, fie pe cont propriu, fie printr-un parteneriat public-privat cu o firmă interesată. După ce rezolvăm partea de infrastructură, toți furnizorii vor fi obligați să utilizeze această rețea. Banii pot fi recuperați din chiria care li se va percepe", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului. Amenzile pentru întârzieri, conform HCL 333/2003, sunt între 1.500 și 2.500 de lei, însă până acum furnizorii au scăpat. Și cine știe cât timp vor mai scăpa?

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite