Staţiunea Buşteni va avea propriul muzeu. Vor fi investiţii de 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Centrul Cultural „Aurel Stroe" din Buşteni au început, în această vară, lucrări ample de modernizare. Acestea respectă arhitectura originală a sediului şi vor permite amenajarea unor noi încăperi destinate desfăşurării activităţilor culturale.

Lucrările de modernizare de la Centrul Cultural din Buşteni se derulează la etajul I şi în podul clădirii, care până acum nu fusese utilizat, potrivit site-ului www.ziarulprahova.ro. După finalizarea lucrărilor, instituţia va avea suficient spaţiu pentru a înfiinţa un muzeu al oraşului, dar şi pentru a amenaja o sală de balet, săli pentru cursurile de pictură, desen, pian, o sală de conferinţă, spaţii pentru cazarea artiştilor.

De asemenea, la Centrul Cultural Buşteni se lucrează şi la refacerea pavajului din faţa sediului instituţiei şi la amenajarea a două spaţii verzi în apropierea acestuia.

Investiţii de 500.000 de euro

Lucrările de modernizare realizate la Centrul Cultural „Aurel Stroe" din Buşteni valorează aproximativ 500.000 de euro şi sunt finanţate cu fonduri europene. Acestea fac parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, care presupune modernizarea Centrului Civic al oraşului Buşteni, prin amenajarea unui parc şi a unui amfiteatru în aer liber, a unei săli de sport, a unui foişor pentru fanfară, iluminarea pârtiei de ski Kalinderu, amenajarea unor spaţii comerciale, a unor alei pietonale, precum şi reabilitarea monumentului „Ultima grenadă a caporalului Muşat".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite