Bucătarii prahoveni, doriţi în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele realizate de bucătarii din judeţ pot ajunge pe mesele unor restaurante din Germania. Ei au şansa să lucreze în străinătate, în schimbul unui salariu atractiv. 

Angajatorii germani sunt interesaţi de zeci de bucătari prahoveni cărora le oferă un salariu cuprins între 1500 şi 2000 de euro pe lună. Prahovenii care vor reuşi să semneze cu un angajator german un contract de muncă beneficiază şi de masă şi cazare.

Candidaţii trebuie să aibă diplomă în bucătărie profesională, artă culinară sau orice alt învăţământ comparabil, cunoştinţe în bucătăria internaţională. În plus, prahovenii interesaţi de posturile amintite trebuie să cunoască limba germană.

Bucătarii ploieşteni sunt interesaţi de oferta angajatorilor germani, mai ales că aici salariile nu sunt deloc mari. Ba chiar, unii dintre ei ar fi dispuşi să urmeze şi cursuri de limba germană pentru a corespunde cerinţelor angajatorilor din Germania. „Aş fi dispus să plec în Germania pentru a lucra acolo. Aici câştig 700 de lei lunar. Ca urmare, salariul de 1500 - 2000 de euro ar fi unul destul de bun pentru mine, mai ales că am şi o familie de întreţinut. Singurul dezavantaj ar fi acela că nu cunosc limba germană, însă pot urma un curs şi astfel se rezolvă şi această problemă", ne-a spus Andrei Fîţă, din Ploieşti.

Şi prahovenii care lucrează ca ajutori de bucătar au şansa să se angajeze în Germania. Aceştia trebuie să execute funcţii de bază de gătit, precum şi alte sarcini care ţin de activitatea de bucătărie. Salariul oferit variază între 1200 şi 1400 de euro pe lună, iar cazarea şi masa sunt asigurate.

Alina Răduţă, din Ploieşti, ar pleca imediat ce ar fi admisă. „Dacă aş fi admisă m-aş urca imediat în avion să plec din ţară. Aici un ajutor de bucătar câştigă minimul pe economie, iar acolo peste 1000 de euro. Acum cât de cât mă descurc pentru că nu dau niciun ban în casă, utilităţile le achită părinţii mei, dar când o să am propria mea familie nu cred că îmi vor ajunge banii. Aşa că mă gândesc serios să aplic un CV pentru un post de ajutor de bucătar în Germania", ne-a spus Alina Răduţă.

Prahovenii care doresc să se înregistreze la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova în vederea angajării în străinătate trebuie să depună o cerere tip, copii după buletin şi paşaport, adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea că sunt apţi de muncă, un CV model Europass în limba română şi cazierul judiciar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite