Autostrăzile, printre priorităţile investitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Investitorilor Stăini (CIS) a făcut topul celor mai importante investiţii realizabile în România în următorii cinci ani.

Pe locul întâi în topul CIS se află Autostrada Nădlac-Sibiu. Investiţia este estimată la trei-patru miliarde de euro, din care costuri bugetare pe termen mediu de numai 580 milioane euro, restul reprezentând cofinanţare de la Uniunea Europeană. Acest proiect ar avea ca impact o creştere de 3,6 puncte a PIB pe termen mediu, perioadă în care va duce la crearea a 74.000 de noi locuri de muncă.

Pe locul doi în topul investitorilor se află Autostrada Bucureşti-Braşov. Investiţia totală este estimată la două miliarde de euro pe o perioadă de cinci ani, din care costurile bugetare sunt de aproximativ 500 milioane euro, fiind implicate atât fonduri UE, cât şi parteneriate public-private şi finanţări de la BEI şi alte instituţii de credit. Şi reprezentanţii Guvernului au declarat, săptămâna trecută, că autostrada Bucureşti-Braşov este prioritară şi că se caută soluţii pentru realizarea acestui obiectiv.

Alte proiecte importante

În top au fost incluse  şi alte investiţii cum ar cele necesare organizării Campionatului European de Fotbal în anii 2020-2024, cu o valoare estivată la zece miliarde de euro. Se are în vedere şi dezvoltarea infrastructurii în scopul prevenirii calamităţilor  naturale cauzate de inundaţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite