Consiliul Judeţean Prahova trebuie să dea înapoi aproape un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NEREGULI. Un control desfăşurat de Ministerul Dezvoltării a găsit nereguli la un contract de 5,13 milioane de euro desfăşurat în Prahova.  Consiliile judeţene din Prahova şi Dâmboviţa trebuie să dea înapoi aproape un milion de euro, în urma lucrărilor de reabilitare a unui drum care leagă cele două judeţe. MDRT invocă nereguli la organizarea licitaţiei

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a anunţat că instituţia pe care o conduce a descoperit nereguli la 39 de contracte din cele 124 finanţate din fonduri europene pentru reabilitarea unor drumuri judeţene. În urma controlului, pe lista zonelor cu probleme a apărut şi Prahova, cu un contract de peste 5 milioane de euro, desfăşurat împreună cu judeţul Dâmboviţa.

Concluzia MDRT este simplă, cele două consilii judeţene trebuie să dea înapoi 25% din finanţarea europeană primită. În total, este vorba de puţin peste un milion de euro, care se va împărţi, proporţional, la cele două judeţe.

„Neglijenţele" găsite, aşa cum le-a considerat ministrul, ţin de modul în care s-a desfăşurat licitaţia publică pentru modernizarea Drumului Judeţean 101G, Tătărani - Brazi - Tinosu - Şirna - Hăbud - Crivăţu. Pe teritoriul Prahovei a fost modernizat un tronson de 23 de kilometri, iar în judeţul vecin s-a lucrat pe aproape 6,5 kilometri. Este şi motivul pentru care cota financiară a CJ Prahova este mai mare, atât la cofinanţarea plătită iniţial, cât şi la eventualele despăgubiri. Autoritatea de management a proiectului a fost chiar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Auditul efectuat acum a constatat o abatere administrativă în cadrul procesului de atribuire. Se pare ca, la vremea respectivă, comisia de licitaţie nu ar fi pus în practică întocmai o decizie a Consiliului Naţional privind Soluţionarea Contestaţiilor.

Consiliul Judeţean contestă auditul

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat că le-a solicitat subalternilor să reanalizeze procedura, urmând ca astăzi să prezinte un punct de vedere amănunţit. „Am primit materialul săptămâna trecută, legat de 101 G, n-am apucat să-l parcurg în întregime. L-am trimis la departamentul juridic şi marţi ar trebui să am un răspuns. Nu-mi dau seama ce ar putea invoca Ministerul la acel contract. Vom trimite şi noi un punct de vedere, fiind posibil să mergem şi în justiţie", ne-a declarat Mircea Cosma.

Licitaţia cu pricina s-a ţinut în 2009, iar lucrările au fost finalizate în iunie 2010. La inaugurarea tronsonmului a participat, la acea vreme, alături de cei doi preşedinţi de consilii judeţene, şi Elena Udrea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite