Autostrada Bucureşti-Ploieşti ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii autostrăzii Bucureşti-Ploieşti trebuie să tragă tare până la sfârşitul anului pentru a finaliza lucrările şi a respecta promisiunea făcută de membrii Executivului.

Autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost începută în urmă cu patru ani, are o lungime de 62 km, iar de la demararea lucrărilor până în prezent, constructorii s-au confruntat cu o serie de probleme. Lucrările au fost tergiversate atât de săpăturile arheologige, dar mai ales de maniera în care au fost făcute exproprierile.

Ultima întârziere a fost generată, în luna august, de către o familie din Bărcăneşti, care a refuzat  să-şi părăsească gospodăria, în ciuda actelor de expropriere obţinute de către Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În cele din urmă, demersul s-a soluţionat în favoarea CNADNR.

Conform ultimelor date privind stadiul autostrăzii, tronsonul între şoseaua de centutră a Bucureştiului şi localitatea Moara Vlăsiei ar fi gata în proporţie de 85%, iar restul, de la Moara Vlăsiei la Ploieşti, ar avea un stadiu de execuţie de 64%. Primul tronson este construit de Pizzaroti şi Tirena Scavi, iar al doilea a fost împărţit între trei „regi" ai asfaltului, Umbrărescu, Besciu, Căşuneanu. Porţiunea care i-a revenit ultimului pare a fi cea mai avansată.

În numeroasele vizite făcute de premierul Emil Boc şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor, aceştia au promis că sfârşitul acestui an va însemna şi finalizarea lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, garanţie pe care puţini o cred ţinând cont de maniera cum s-au mişcat lucrurile aici din 2007 şi până acum.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite