5 octombrie 2012: data la care va fi gata TOATĂ autostrada București – Ploiești!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci ani! Atât sunt necesari pentru finalizarea lucrărilor la autostrada București-Ploiești, care se întinde pe o lungime de 62 de kilometri, și unde primele operațiuni au fost demarate în 2007.

Este drept că de la inaugurarea lucrărilor, constructorii s-au confruntat cu o serie de probleme, lucrările fiind tergiversate atât de săpăturile arheologice, dar mai ales de maniera în care au fost făcute exproprierile, însă aceste lucruri nu i-au împiedicat pe reprezentanții Executivului să dea termene peste termene privind inaugurarea arterei.  Ultimul dintre ele a fost anunțat chiar de premierul Emil Boc, într-o vizită făcută în Poiana Brașov, în luna noiembrie, anul trecut.  

„Practic, autostrada este gata în decembrie, cu excepţia unui pod extrem de important şi care, din nefericire, nu va putea fi finalizat. În rest, este gata. Asta înseamnă că în primăvara viitoare, aprilie cel târziu, autostrada Bucureşti-Ploieşti este terminată", declara, la acel moment, Boc.

Însă nici la data anunțată de premier, lucrările nu vor fi gata. Conform unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), „sub-secțiunea km 6+000 - km 19+500 (între Centura București și Moara Vlăsiei) este finalizată în proporție de 92%, urmând a fi deschisă circulației în semestrul II 2012, odată cu tronsonul Moara Vlăsiei - Ploiești".

Cât despre porțiunea de la Centura Capitalei până la București, unde vor fi realizate ultimele lucrări la această arteră, termenul final este de 5 octombrie 2012, conform aceluiași comunicat: „termenul de 5 octombrie este la acest moment valabil doar pentru sub-secțiunea km 0+000 - km 6+000 (porțiunea din București până la Centura Capitalei), având în vedere dificultățile în realizarea exproprierilor".   

Acest termen este prevăzut în contractul între CNADNR și Asocierea JV IMPRESA PIZZAROTTI &TIRRENA SCAVI.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite