Vicele CJ Prahova, înlăturat din cauza unei deplasări pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deplasarea de peste 500.000 de lei desfăşurată în această primăvară la Roma a făcut o primă victimă în Consiliul Judeţean Prahova. Unul dintre motivele excluderii vicepreședintelui Auraş Dragomir a fost participarea acestuia la un eveniment de promovare desfășurat în Italia, finanțat din bugetul județului

În luna mai, structura de conducere a organizației PDL Prahova a decis excludea din partid a lui Auraș Dragomir. Ulterior, formațiunea a solicitat și înlocuirea acestuia din Consiliul Județean, lucru care a fost în cele din urmă aprobat, cu 21 de voturi pentru și opt abțineri, la finalul săptămânii trecute. Principalele reproșuri aduse de foștii colegi au fost legate de rezultatele electorale slabe din zona Măneciu, de care se ocupa, dar mai ales de nerespectarea unei decizii luate de conducerea județeană, care le interzisese democrat-liberalilor să participe la evenimentul EuroPrahova desfășurat în această primăvară la Roma.

Șase zile la Roma

Expo EuroPrahova 2011 s-a desfășurat în capitala Italiei, în perioada 2-7 aprilie. Evenimentul a făcut parte dintr-un lung șir de acțiuni de promovare a județului organizate sub titltul „EuroPrahova" încă din 2002, din primul mandat al lui Mircea Cosma. Din bugetul judeţului au fost plătite de-a lungul timpului, pentru consilieri şi angajaţi ai instituţiilor subordonate, deplasări la Strasbourg, Brescia sau Roma, inclusiv în perioada în care preşedinte era actualul deputat PDL Florin Anghel.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie

Cu ce-a fost deplasarea la Roma mai specială? Ea a venit într-o perioadă de criză financiară în care toate instituţiile publice şi-au redus cheltuielile. În acest context, Consiliul Judeţean a plătit peste 506.000 de lei pentru cele şase zile. Mai mult, şi alte instituţii subordonate, cum ar fi parcurile industriale, au decontat o parte din facturi, aşa că nota finală de plată a fost mai mare. În bugetul Consiliului Judeţean, evenimentul figurează la poziţia „bunuri şi servicii", la comun cu cheltuielile de funcţionare sau cotizaţiile la asociaţiile din care CJ face parte. La acest eveniment a participat, din Prahova, aproape 180 de persoane. Pe lângă consilieri, la Roma au mers şi angajaţi din aparatul Consiliului, parcurile industriale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau muzeele judeţene.

Mircea Cosma, preşedinte CJ Prahova: „Bugetul, aşa cum a fost aprobat, avea o sumă prevăzută de 800.000 de lei, care nu s-a depăşit, dimpotrivă. Dacă vrei să cauţi motive să critici, găseşti foarte uşor"

O prezenţă aparte a fost cea a secretarei preşedintelui, pusă de Mircea Cosma pe seama faptului că ea e singura abilitată să păstreze ştampila instituţiei, tot ea ocupându-se şi de coordonarea ansamblului folcloric „Periniţa" al CJ Prahova. „Bugetul, aşa cum a fost aprobat, avea o sumă prevăzută de 800.000 de lei, care nu s-a depăşit, dimpotrivă. Dacă vrei să cauţi motive să critici, găseşti foarte uşor. Sunt convins că judeţul va avea de câştigat de pe urma EuroPrahova. Regret excluderea lui Auraş Dragomir, am colaborat bine", ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Rezultate sub aşteptări

În ultimii ani, delegaţiile Consiliului Judeţean Prahova au avut destul de multe plecări în afara graniţelor, destinaţiile fiind Strasbourg (Franţa), Baden-Baden (Germania), Bruxelles, Liege (Belgia) sau Chişinău (Republica Moldova). Pe lângă promovarea posibilităţilor de investiţii în Prahova pentru firmele de-acolo, aceste vizite au avut şi o puternică latură socio-culturală. Italienii sau francezii au aflat câte ceva despre geografia şi istoria judeţului, au gustat din vinurile prahovene şi caşcaveaua de Valea Doftanei, au învăţat despre Decebal sau Michele il Bravo (1593-1601), au ascultat fanfara Consiliului Judeţean şi au admirat dansurile fetelor de la ansamblul folcloric sau de la Liceul de Artă din Ploieşti. Desigur, străinii au gustat o bucăţică de Prahova, dar cu ce ne ajută toate acestea pe noi, cei de-acasă? În urma vizitei la Liege, conducerea CJ a anunţat că un concern belgian vrea să deschidă un parc industrial modern în Ariceştii Rahtivani, oferind peste 5.000 de locuri de muncă. În afară de asta, rezultatele celorlalte vizite au fost sub aşteptări.

Nici Primăria Ploieşti n-a avut mai mult noroc. O delegaţie condusă de cei doi viceprimari şi din care-au făcut parte mai mulţi consilieri locali a mers în acest an în Suedia, pentru a urmări cum se desfăşoară activitatea la un incinerator de deşeuri. După ce s-au întors, credeţi că s-a mai auzit ceva despre acea propunere de parteneriat? În februarie, viceprimarul Cristian Dumitru a însoţit o delegaţie a Camerei de Comerţ în Shanghai şi Beijing, unde a purtat discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri chinez. Din nou, fără vreun rezultat concret pentru oraş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite