Robert Munteanu, antrenorul care-i pregăteşte pe performerii de la CSS Ploieşti, aleargă după succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o vreme în care banul primează, mai întâlnim şi oameni pentru care pasiunea este mai importantă decât orice. Este şi cazul lui Robert Munteanu, antrenor de atletism la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Ploieşti.

Oltean prin naştere şi muntean prin căsătorie, Robert Munteanu aleargă, la propriu şi la figurat, de mai bine de două decenii după glorie. A început atletismul din pură întâmplare. Pe la 10-11 ani a cochetat cu fotbalul, însă s-a înscris şi a participat la un concurs de cros pe care l-a şi câştigat. Primul start a fost şi primul pas spre sportul care avea să-l consacre în lumea atletismului, din care ulterior a făcut o carieră de succes.

Din 1991, de la prima competiţie, până în 2001, când şi-a început activitatea de antrenor, a câştigat medalii peste medalii la concursurile naţionale, unde s-a remarcat la probele de 400 şi 800 metri. În 1997 a ocupat locul al III-lea la Campionatul Internaţional de Juniori, competiţie care s-a ţinut la Bucureşti, acesta fiind şi rezultatul cel mai bun al carierei sale.

De la capăt

În 2004 a părăsit localitatea natală şi s-a mutat cu soţia sa, baschetbalista Loredana Munteanu, în Ploieşti. Aici a luat-o de la 0 la CSS Ploieşti, însă ajutat de o ambiţie de fier, perseverenţă, răbdare şi speranţă, caracteristici specifice oricărui sportiv, a reuşit să pună pe picioare o bază care era în declin. A antrenat iniţial grupa de atleţi începători, a promovat an de an, iar acum are pe mână grupa de performanţă.

Face totul din plăcere şi pentru că simte că aici îi este locul. „Nu se câştigă bine din sport, pe plan naţional, internaţional sunt cu totul alte coordonate. Dar asta mi-a plăcut, asta ştiu să fac. Din păcate devine din ce în ce mai dificil să antrenez din cauză că tot mai puţini copii se îndreaptă către sport, iar unii dintre cei talentaţi, din motive diverse, renunţă foarte repede şi nu am cum să-i opresc", ne-a declarat Robert Munteanu.

Nu doar cu lipsa de copii se confruntă atletismul prahovean şi cel românesc, în general, ci şi cu o infrastructură necesară antrenamentelor. De când a fost demarată modernizarea stadionului ­„Ilie Oană" exclusiv pentru fotbal, tinerii au rămas fără unica bază de alergare din oraş.

Din 2009 se antrenează pe unde pot. Abia anul trecut a fost inaugurată o pistă de alergare pentru amatori, însă pe ei, ca profesionişti, nu-i ajută.  Iar lipsa unei baze adecvate şi-a spus cuvântul şi în competiţii, unde atleţii prahoveni nu mai reuşesc să fie la aceeaşi înălţime ca în anii precedenţi.

Fetiţa, pe urmele soţiei

La cei 33 de ani pe care i-a împlinit în această vară, Robert Munteanu se simte împlinit pe plan personal, dar şi profesional. Dar cea mai mare realizare a vieţii rămâne fetiţa lui de numai cinci anişori, care deja a participat la o competiţie de minibaschet.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite