Patronul Astrei i-a plătit „cauţiunea“ lui Şumudică la greci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţat încă de zilele trecute la Astra Ploieşti, Marius Şumudică a semnat abia astăzi actele cu gruparea ploieşteană, după ce şi-a reziliat contractul cu echipa Kavala. Şumudică a fost „răscumpărat" de Ioan Niculae şi Petre Buduru, care l-au ajutat financiar să-i despăgubească pe greci

„Sunt bucuros că m-am întors, am lăsat un contract în străinătate pentru că îmi doream să rămân în fotbalul românesc", şi-a început astăzi discursul Şumudică la conferinţa de presă. Tehnicianul şi-a reziliat chiat astăzi ânţelegerea cu echipa Kavala şi tot azi a semnat cu Astra, pe un an cu posibilitatea de prelungire pe încă unul. „Şumi" a recunoscut că a păstrat o relaţie foarte bună cu patronul clubului, Ioan Niculae, şi cu preşedintele Astrei, Petre Buduru, care l-au ajutat să-i despăgubească pe greci: „Am reziliat contractul cu ajutorul financiar al domnilor Niculae şi Buduru. Am dat nişte bani înapoi, într-adevăr, dar nu este o sumă atât de mare pe cât s-a scris în tabloide. Ei rămăseseră în prima ligă şi voiau să mă întorc. Chiar dacă am antrenat în altă parte, tot timpul mi-am dorit să mă întorc la Astra. Este una din echipele care fac eforturi ca totul să fie pus la punct la capitolul financiar. Astra are un lot bun, nu de locurile 2-3, dar vă promit că va juca fotbal. Primul lucru în folozofia mea de antrenor este disciplina".

Astra a transferat un nigerian

Noul tehnician a anunţat că lotul tocmai a fost lărgit, după aducerea nigerianului cu cetăţenie bulgară Chigozie Slahoze Udoji, care, însă, este în urmă cu pregătirea fizică. „Nu va da la fel de multe goluri ca Moraes, dar va avea foarte multe assist-uri. Este campion în Bulgaria, poate juca pe oricare din cele trei posturi din atac şi clubul a făcut un efort financiar pentru a-l aduce. Trebuie să intre în programul de pregătire al echipei, la fel ca şi Găman. Bărboianu are probleme ceva mai mari, iar pe Grigore nu ne bazăm, din cauza unei accidentări grave", a afirmat antrenorul Astrei, care a precizat că, în afară de aceştia, nu mai există alte probleme medicale. Măţel va fi în lot la meciul de la Mioveni, de mâine, iar Strătilă, proaspăt revenit de la echipa naţională, este dat ca sigur titular în atacul Astrei, în ceea ce foarte probabil va fi un sistem 4-3-3 încercat de Şumudică.

Marius Şumudică, antrenor Astra Ploieşti: „Chiar dacă am antrenat în altă parte, tot timpul mi-am dorit să mă întorc la Astra. Este una din echipele care fac eforturi ca totul să fie pus la punct la capitolul financiar“

Preşedintele executiv al clubului, Petre Buduru, a afirmat că echipa nu va avea un obiectiv fix, dar va fi recompensată în funcţie de locul din clasament. „Nu am vrut să punem presiune pe echipă. Noi am stabilit retribuirea, stimularea, sumele cresc în funcţie de locul ocupat la final, iar obiectivul şi-l stabilesc ei singuri", a precizat Petre Buduru.

Citiţi şi: Florin Prunea, dat afară de la Astra

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite