Termenul de încheiere a asigurării obligatorii a locuinței a fost prelungit până pe 5 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de imobile care nu și-au încheiat încă polița de asigurare obligatorie a locuințelor o mai pot face până pe 5 august 2011.

Anunțul a fost făcut de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. După această dată, autoritățile locale vor demara controale și vor aplica sancțiuni între 100 și 500 lei.  În Prahova, peste 50% dintre proprietari au încheiat, până în prezent, această poliță.

Tarifele asigurării sunt de 10 euro pentru locuințele din chirpici și 20 de euro pentru cele din beton, lemn sau cărămidă. Sumele acordate în cazul celor trei tipuri de risc sunt 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro în funcție de polița încheiată.

Asigurarea obligatorie a locuinței poate fi încheiată la una dintre cele 13 societăți, membre ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID): ABC Asigurări, Astra Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Uniqa Asigurări, Platinum Asigurări.

Termenul de încheiere a acestor polițe a fost 15 iulie, însă a fost prelungit din cauză că nici jumătate dintre proprietarii de locuințe nu-și făcuseră aceste asigurări.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite