Asiguraţii din Ploieşti, somaţi abuziv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de locuinţe din Ploieşti trebuie să facă dovada încheierii poliţelor de asigurare obligatorie pentru catastrofe naturale. În caz contrar aceştia riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Serviciul Public Finanţe Locale a început deja să transmită înştiinţări ploieştenilor care nu figurează în listele înaintate de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor  România (PAID). Culmea este că astfel de somaţii nu primesc numai aceia care nu au încheiat încă o asigurare obligatorie a locuinţei, ci şi cei care deţin deja o astfel de poliţă.

 Nemulţumiri

„Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti a trimis somaţii proprietarilor de apartamente, indiferent dacă aceştia au sau nu au asigurare obligatorie a locuinţei. Angajaţii de la Finante ne anunţă că «nu figurăm în baza de date a asiguratorilor» pe care ei pretind că au verificat-o. Aşa că ne somează să prezentăm urgent copii ale poliţelor. În această situaţie sunt mulţi vecini de-ai mei şi diverse cunoştinţe. Este o încercare de a pasa îndatoririle angajaţilor fiscului către cetăţean. Eu nu am nicio obligaţie să mă prezint la sediul acestei instituţii umil, cu acea copie în mână, ca să vadă domnii că am asigurare", ni s-a plâns Magdalena Bazoiu, din Ploieşti.

În această situaţie se află şi alţi ploieşteni care deşi deţin o asigurare obligatorie a locuinţei trebuie să dovedească acest lucru, obligaţie pe care legal o au doar cei care au încheiat poliţe facultative.

„Am încheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei şi plătesc anual 20 de euro. Cu toate acestea am primit o somaţie prin care mi se solicită să fac dovada că deţin o poliţă de asigurare obligatorie. Nu înţeleg de ce avem noi această obligaţie. Este bătaie de joc ", ni s-a plâns Mendi Petre, de 52 de ani din Ploieşti.

Funcţionarii publici se scuză

„În data de 15 iulie am primit o situaţie de la PAID România cu ploieştenii care au încheiat asigurări obligatorii a locuinţei. Legea ne obligă să trimitem înştiinţări tuturor celor care nu figurează în baza de date. Probabil că unii ploieşteni şi-au mai încheiat asigurări după ce noi trimesesem înştiiţările. Potrivit ultimei statistici primite de la PAID 10.150 de ploieşteni şi-au încheiat asigurări obligatorii, însă în municipiu sunt circa 100.000 de locuinţe. Până acum am transmis 20.000 de înştiinţări", ne-a declarat Simona Dolniceanu, directorul Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite