Legea asigurărilor obligatorii, interpretată…după ureche, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asigurările împotriva dezastrelor naturale sunt utile, dar nu obligatorii până pe 5 august 2012 (foto: Alex Policală)
Asigurările împotriva dezastrelor naturale sunt utile, dar nu obligatorii până pe 5 august 2012 (foto: Alex Policală)

Reprezentanţii Primăriei Ploieşti interpretează legea asigurărilor obligatorii după bunul plac. Aceştia au înţeles că data limită pentru achitarea poliţei obligatorii este 5 august 2011 şi, nicidecum, că acesta este termenul de la care este demarată acţiunea.

Conform Legii 260/2008, republicată în 2011, privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţii, oamenii se pot asigura până pe 4 august 2012, iar după această dată pot fi sancţionaţi.

Nu la fel este văzută legea şi la Ploieşti, unde autorităţile locale vor să publice, în această toamnă, o listă „a ruşinii" cu persoanele neasigurate, iar ulterior să aplice şi sancţiuni pecuniare, în ciuda faptului că nu există fondul legal pentru aşa ceva.

Până în prezent, la Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti au fost înregistrate 47.000 de poliţe de asigurare, dintre care aproximativ 30.000 erau facultative, ceea ce înseamnă că aproape 43% dintre proprietăţile din municipiu sunt acoperite în caz de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren.

Până pe 5 august 2012, cei care nu şi-au încheiat o astfel de asigurare nu riscă nicio sancţiune, însă în cazul în care se vor confrunta cu problemele menţionate mai sus nu vor primi niciun ajutor de la stat. după această dată, încheierea acestei asigurări devine obligatorie, iar cei care nu achită poliţa de 10, respective 20 de euro, în funcţie de natura construcţiei, vor risca amenzi între 100 şi 500 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite