Arbitrul prahovean Valentin Marinică, agresat în 2010, își caută dreptatea la... centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre arbitrii prahoveni, victime ale unor „bestii" care pretind că sunt jucători de fotbal, au luat atitudine. Sătui să tot aștepte ca la nivel județean să li se facă dreptate, aceștia au mers mai departe cu demersurile, înaintând plângerile direct la Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA).

Ultimul caz, amintit și în conferința de presă din această săptămână a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Prahova, este cel al centralului Valentin Marinică. În 2010, tânărul fost bătut zdravăn la meciul Progresul Bucov-Tricolorul Varniţa, de către doi jucători ai echipei din urmă, acesta fiind internat cu multiple traumatisme la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Conform martorilor, Marinică a fost „sancţionat" cu pumnii şi picioarele de către mai mulţi „viteji", atunci când era cazut, dar nu au fost identificaţi. În urma acestor incidente, cei doi agresori au fost excluşi definitiv din viaţa sportivă, fiind înaintată şi o plângere penală de către victimă.

Dar termenul „definitiv" a însemnat doar un an şi jumătate pentru AJF Prahova, care i-a redat dreptul unuia dintre huligani să revină pe teren. Totul a fost posibil din cauza unei scăpări a părţii vătămate.

„Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), arbitrul lovit trebuia să prezinte certificat medico-legal, ceea ce Valentin Marinică nu a făcut. Regulamentul prevede că deciziile Comisiei de Disciplină pot fi modificate dacă apar probe noi“, a justificat Silviu Crângaşu, preşedintele AJF Prahova, modul prin care i-a fost redat dreptul de joc fotbalistului bătăuş. Este aceeași explicație pe care Silviu Crângașu ne-a dat-o și în urmă cu două luni când l-am contactat în legătură cu nemulțumirea arbitrului Marinică.

De la AJF, la CCA!

Acesta a fost nemulțumit, de asemenea, că nu a fost înștiințat de ridicarea suspendării privind dreptul de joc al agresorului său. Este o simplă justificare. Nu poate spune că la AJF nu se ştie de acest proces, atât timp cât Asociaţia îmi plăteşte cheltuielile de judecată. De asemenea, era normal să fiu înştiinţat şi eu că acest jucător va reveni pe terenul de fotbal pentru a mi se da şi mie ocazia să fac contestaţie, nu să ajung să dau ochii cu el la meci ca să aflu de decizia luată", ne declara Marinică, în urmă cu două luni.

Cum între timp nu s-a întâmplat nimic, tânărul a depus o contestaţie contra AJF direct la CCA, care, potrivit oficialilor forului prahovean, constă în nişte fotografii care să ateste faptul că arbitrul a fost lovit.

Valentin Marinică speră ca, astfel, să i se facă dreptate, iar atitudinea sa să-i determine și pe ceilalți colegi ai săi, care au avut de suferit pe teren din cauza deciziilor luate fie, să nu renunțe în lupta contra acestor „fotbaliști KO".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite