Au apărut primele perle de la BAC-ul din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inevitabil, profesorii au avut și momente amuzante la corectarea lucrărilor
Inevitabil, profesorii au avut și momente amuzante la corectarea lucrărilor

Examenele la limba română se dovedesc, încă o dată, o sursă inepuizabilă de perle. Iată ce-au „produs" candidaţii prahoveni la examenul maturităţii

Nici nu s-au terminat bine probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat că a şi apărut o frumoasă colecţie de perle, informează cotidianul Telegrama. Colecţia din acest an demonstrează că mulţi din elevii prahoveni de clasa a XII-a încă n-au învăţat ce este acela un text descriptiv, ce înseamnă o argumentare şi nici măcar că acordul între subiect şi predicat este indispensabil. Iată câteva dintre frazele memorabile ale elevilor prahoveni.

„Eu nu am jurnal pentru că jurnalul este pentru fete mici", a răspuns un elev de la seral, în vârstă de 40 de ani, întrebat despre importanţa unui asemenea carneţel de însemnări personale. Un alt absolvent este de părere că un text este descriptiv pentru că „autorul îmi prezintă ca să văd nişte imagini auditive şi nu numai". Ce credeţi că a răspuns un candidat la banala întrebare "cine poate fi receptorul acestui text"? „Receptorul este o femeie foarte frumoasă", desigur.

Cât despre textele argumentative care s-au regăsit pe aproape toate bileţele de examen, un elev crede că „încearcă să mă convingă cu tot felul de cuvinte pentru că aşa este". Un altul a construit un text argumentativ plecând de la ideea că „iubirea este cel mai frumos lucru pentru că aşa m-a învăţat mama care îl iubeşte pe tata".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite