Ploieşti: Se dă drumul la căldură în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 400 de asociaţii nu vor primi căldură pentru că au refuzat să le fie încărcate instalaţiile de încălzire.

Ţinând cont că în ultimele trei zile, media temperaturilor înregistrate în intervalul 18.00 – 06.00 a fost mai mică de 10 grade Celsius, de astăzi, Dalkia Termo Prahova va începe furnizarea agentului termic. Vor exista însă ploieşteni care vor tremura, în continuare, de frig în case.

Este vorba despre aproximativ 17% din totalul scărilor de bloc care au refuzat încărcarea instalaţiilor de încălzire. “În momentul în care Dalkia a anunţat programul de încărcare a instalaţiilor, aproximativ 400 de asociaţii au refuzat acest lucru. O parte ne-au trimis adrese scrise în care ni se cerea să amânăm acest proces din cauza unor lucrări pe care le mai au de efectuat la instalaţiile interioare, iar altele au refuzat pur şi simplu încărcarea instalaţiilor în momentul în care oamenii noştri au ajuns la faţa locului”, ne-a declarat Ioana Iliescu, director comercial Dalkia.

Ioana Iliescu a mai precizat că, de luni, se va începe şi încărcarea instalaţiilor la scările unde s-au desfăşurat lucrări în această perioadă, conform unui program stabilit şi după o anunţare prealabilă a administratorului şi preşedintelui de bloc.

Datorii de un milion de lei
În iarna aceasta, din cauza datoriilor acumulate la furnizorul de agent termic, sute de asociaţii riscă să rămână fără căldură. În această situaţie se regăsesc un număr de aproximativ 350 de asociaţii care au datorii în sumă de un milion lei. Reprezentanţii Dalkia au spus că va fi analizat fiecare caz în parte şi se va lua o decizie. Cea mai mare datorie a unei asociaţii se ridică la 179.000 lei.

Ajutoare pentru încălzire
Formularele pentru cei care beneficiază de reduceri pentru plata agentului termic se pot depune până pe data de 31 octombrie 2009 la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale şi Comunitare Ploieşti de pe strada Poştei nr.6 pentru energie termică şi gaze naturale şi la sediul instituţiei din de pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino nr. 46 pentru lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. Programul de depunere este următorul: luni şi miercuri, între orele 08.30-16.30; marţi şi joi, între orele  08.30-18.00 şi vineri, între orele 08.30-14.00.         

Conform noilor reglementări, pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei persoanele singure sau familiile care realizează un venit mai mic sau egal cu 425 lei pe membru de familie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite