Apă roşie la robinetele ploieştenilor din centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi ploieşteni care locuiesc în blocul CC Vest, din zona centrală a municipiului, se plâng că, astăzi, la robinete a curs apă roşie „ca sângele". Problemele au apărut din cauza unor lucrări efectuate de Apa Nova. Operatorul susţine că apa a fost potabilă pe toată durata zilei

Locatarii din blocul CC Vest sunt nemulţumiţi, după ce, astăzi, vreme de mai multe zeci de minute, de la robinete a curs apă rece roşiatică. „Era ca sângele! Pe la ora 10.00 am observat, am venit acasă, iar soţia şi-a pus un pahar de apă rece şi a băut, repede, pentru că-i era sete. Abia apoi am văzut cât de roşie era. Problema a durat cam până la ora 13.00, când şi-a mai revenit la cuoarea normală“, s-a plâns Ioan Cârstoiu, preşedintele asociaţiei de proprietari de la CC Vest. În bloc sunt 162 de apartamente, oplus 14 societăţi care au spaţii comercale situiate la parter. „A venit roşie-roşie, a trebuit s-o lăsăm minute bune să curgă“, s-a plâns şi Maria Vasilescu, o altă locatară.

Lucrări pe reţea

Problemele au apărut din cauza unor lucrări la reţeaua de alimentare efectuate de către Apa Nova Ploieşti. Reprezentanţii operatorului susţin, totuşi, că apa a fost potabilă. „Apa Nova a efectut mai multe manevre de vane, pentru remedierea unei avarii apărute la intersecţia străzilor Vlahuţă cu Stadionului. În momentul în care au loc manevre de acest gen, apa vine cu presiune mai mare şi antrenează particule de pe conductă, diverse depuneri. Dar ea este potabilă. Facem analize în mod regulat. În urma acestei intervenţii, în centrul de apel ne-a fost semnalată turbiditatea apei la blocul respectiv. Apa Nova a intervenit imediat şi a procedat la spălrea reţelei, prin intermediul hidranţilor de incendiu şi a branşamentului de la PT 13“, ne-a precizat Agnes Bogdan, purtătorul de cuvânt al Apa Nova Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite