Prahova, în topul celor mai sancționate zone turistice din țară cu 80 de avertismente și 13 amenzi date operatorilor de profil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 unități turistice din Prahova au luate la puricat de către echipe mixte ale Diecției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), de la începutul anului și până acum.

Neregulile au fost scoase imediat la iveală, motiv pentru care echipele de control au aplicat 80 de avertismente și 13 amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la 110 mii lei. Cu o astfel de „performanță", Prahova se clasează pe locul al treilea, alături de Brașov, la cele mai taxate județe. Primele două poziții sunt ocupate de către Constanța și Sibiu.

Tot pe podium regăsim județul nostru și în ceea ce privește numărul de certificate de clasificare retrase. De data aceasta este pe poziția a doua cu șase certificate, după Constanța care a primit 14 astfel de sancțiuni, până în prezent.

Unitățile din județul nostru cărora le-au fost retrase certificate și, prin urmare, suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor constatate sunt: Restaurantul Poiana Izvoarelor Bușteni, Hotel Marea Neagră Sinaia, Pensiunea Felix Sinaia, Hotel Aleea Nucilor Breaza, Pensiunea Oti-Dor Bușteni, Casa „Andreea" din Bușteni.

Printre criteriile care au condus la retragerea certificatelor se numără nerespectarea tipului de structură sau pe cea a tipului de clasificare. Pentru a-și relua activitatea, operatorii de turism au o anumită perioadă în care să-și remedieze deficiențele și să ceară o reverificare.

„Controalele vor continua pe Valea Prahovei și pe durata verii întrucât am declarat război tuturor operatorilor din turism care nu respectă legea", a completat Bogdan Oprea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite