50.000 de lei amendă, pentru o suspiciune de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica Isover din Ploieşti a fost amendată de Garda de Mediu, existând suspiciunea că a poluat cu fenol şi aldehide.

În urma unui control, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că instalaţia de reţinere şi evacuare a gazelor arse s-a defectat.
Potrivit şefului Gărzii de Mediu Prahova, comisarul Ştefan Popescu, citat de Mediafax, instituţia a amendat, marţi, cu 50.000 de lei fabrica Isover, care produce vată bazaltică. La sfârşitul săptămânii trecute, comisarii au constatat că instalaţia de reţinere şi evacuare a gazelor arse s-a defectat, iar avaria nu a fost raportată autorităţilor de mediu.
Popescu a spus că există suspiciunea unei poluări cu fenol şi aldehide, astfel că reprezentanţii Isover au fost invitaţi, pe 1 martie, la sediul Gărzii de Mediu, cu rezultatele monitorizării emisiilor. „În momentul în care instalaţia de reţinere şi evacuare a gazelor arse se defectează, nu mai ai control asupra gazelor arse care sunt emise în atmosferă. Cei de la Isover au recunoscut defecţiunea şi au semnat nota noastră de constatare. Urmează să stabilim şi dacă valorile de fenol şi aldehide au fost depăşite, iar în acest caz vom lua noi măsuri", a declarat şeful Gărzii de Mediu.
În ultimele zece zile, Garda de Mediu Prahova a mai aplicat două amenzi de câte 50.000 de lei rafinăriei Petrotel Lukoil, pentru că nu a luat toate măsurile pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi în atmosferă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite