Salvările vechi din Ploiești sunt înlocuite din donaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia a primit de la o fundaţie din Ţara Lalelelor o autospecială fabricată în 2005. Dintre cele 66 de salvări ale Serviciului de Ambulanţă, 17 şi-au depăşit durata de viaţă.

Maşinile de intervenţie medicală casate în Olanda sunt mult mai bune decât cele pe care le folosesc, în prezent, medicii din Prahova. Recent, Serviciul de Ambulanţă din judeţul nostru a primit o donaţie din partea unei fundaţii din „Ţara Lalelor". Este vorba despre o autospecială medicală de tip B, fabricată în 2005, aceasta urmând să fie pusă în funcţiune în curând. Potrivit legislaţiei din Olanda, maşinile de intervenţie medicală trebuie casate după cinci ani, indiferent de starea tehnică a acestora sau de numărul de kilometri parcurşi.

Maşini mai vechi de 15 ani

În Prahova, asistenţa medicală de urgenţă este asigurată cu ambulanţe de circa 15 ani vechime. Ca urmare, chiar dacă nu este vorba despre o maşină nouă, donaţia venită din partea olandezilor ajută la îmbunătăţirea parcului auto al Servicului de Ambulanţă Prahova.

Aceasta nu este prima donaţie din partea fundaţiei din Olanda, care ne-a mai ajutat de-a lungul anilor. Maşina este în stare bună de funcţionare şi aveam mare nevoie de ea. Asta pentru că 17 maşini dintre cele 66, câte se regăsesc în parcul auto, au aproximativ 15 ani de utilizare, de trei ori mai mult decât ar trebui", ne-a precizat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova. Valoarea autospecialei medicale este de aproximativ 50 de mii de euro, însă nu este echipată. Preţul acesteia ar fi fost cu mult mai mare dacă maşina era dotată. Totuşi, din acest punct de vedere nu sunt probleme. „Vom scoate din uz una dintre maşinile vechi şi vom lua de pe aceasta echipamentele, pentru a le folosi pe ambulanţa primită din partea fundaţiei olandeze", ne-a mai spus directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova. 

Cu toate că ar trebui scoase din uz mult mai multe maşini, deocamdată acest lucru nu se poate realiza, deoarece nu există alternative. „Ministerul Sănătăţii doreşte să achiziţioneze maşini de intervenţie medicală, destinate reînnoirii parcului auto. Nu ştim câte vor fi repartizate către Serviciul de Ambulanţă Prahova şi nici când le vom primi", ne-a spus Daniel Nicolae.

Pe lângă autosanitară, serviciul de ambulanţă prahovean a mai primit şi materiale care pot fi utilizate de către echipajele de intervenţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite