Dani Alves de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a impresionat la debutul pentru Naţională, Alexandru Măţel, fundaşul dreapta al Astrei, spune că rămâne la fel de serios şi promite c-o să tot auzim de el.  Fotbalistul de 22 de ani este una dintre speranţele fotbalului românesc

Aducerea lui Măţel şi Lung Junior la echipa mare, pentru dubla cu Luxemburg şi Franţa, a stârnit discuţii aprinse în lumea fotbalului, principala acuză fiind că Victor Piţurcă ar promova jucătorii Astrei din interese financiare. De la primele minute jucate pentru Naţională, Măţel a reuşit să le dea peste nas celor care i-au contestat valoarea şi a fost printre remarcaţii jocului cu Luxemburg. A trecut peste tracul debutului, peste criticile din preziua meciului şi a făcut o partidă foarte bună, cu o pasă de gol şi multe intervenţii reuşite în defensivă. Pentru cei care-l cunosc, nu a fost nicio surpriză. Ultimii doi antrenori cu care a lucrat la Astra, Selymes şi Şumudică, îl dau drept unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din ţară.

„De la toţi am avut de învăţat la lotul naţional, băieţii m-au făcut să mă simt parte din grup", Alexandru Măţel, fotbalist Astra Ploieşti

Pe lângă talentul arătat în teren, Măţel mai are câteva calităţi care îl fac să fie o raritate în lumea fotbalului. El provine dintr-o familie înstărită, are o relaţie stabilă, după cum a povestit Selymes, şi, foarte important, este printre jucătorii care au ceva în cap.

Impresionat de atmosferă

Revenit după „botezul" în tricoul Naţionalei, fotbalistul Astrei pare mai motivat ca niciodată. „M-am simţit foarte bine la echipa naţională. Sper să fiu la fel de serios în continuare, să fiu sănătos şi să ajung iar la lot. Îmi doresc să îmi fac treaba în primul rând pentru echipa de club. Dacă joc bine, voi fi remarcat de selecţioner şi am şanse să ajung iar la Naţională. Depinde numai de mine", a povestit Măţel, care a vorbit şi despre atmosfera din interiorul lotului. „De la toţi am avut de învăţat, băieţii m-au făcut să mă simt parte din grup. Săpunaru s-a purtat foarte bine cu mine, mi-a dat încredere. M-am înţeles bine şi cu Chiricheş, care este un fundaş foarte bun. Sincer, nici nu mă aşteptam să joc. Mă bucur că am debutat cu dreptul. După accidentarea lui Săpunaru, înainte de meciul cu Franţa, am fost anunţat că intru, dar, până la urmă, a fost preferat Luchin. Regret că n-am intrat, aş fi avut un duel foarte interesant cu Ribery, dar acest lucru mă ambiţionează să joc şi mai bine. Aş fi vrut să schimb tricoul cu Sgana după meci, pentru că joacă pe acelaşi post ca mine, dar n-a mai fost cazul. Până la urmă, a fost mai bine, am păstrat tricoul ca suvenir. Voi avea o amintire foarte frumoasă şi cu Arena Naţională, este un stadion superb, păcat că gazonul a fost impracticabil. Băieţii de la Astra m-au primit foarte bine la reîntoarcere, Marius Şumudică m-a felicitat şi mi-a spus să o ţin tot aşa - capul sus!", a mai mărturisit fotbalistul de 22 de ani.

Măţel este un mare fan al fundaşului dreapta al Barcelonei, brazilianul Dani Alves. A început fotbalul la şase ani şi jumătate, la Farul Constanţa, în oraşul natal, iar printre pasiunile sale se mai numără pescuitul şi tenisul de câmp.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite