Îmbulzeală la cererile pentru ajutorul de căldură, în Ploiești FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul zilnic de depunere a cererilor este între 8.00 și 16.00, până pe 20 noiembrie. Foto Alex Policală
Programul zilnic de depunere a cererilor este între 8.00 și 16.00, până pe 20 noiembrie. Foto Alex Policală

Ca să nu înghețe la iarnă, în case, ploieștenii trebuie să treacă mai întâi proba frigului la coada pentru depunerea ajutoarelor de încălzire. Sute de oameni vin, zilnic, la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare, cu dimineața în cap, deși termenul pentru aceste cereri a fost prelungit până pe 20 noiembrie.

După cum decurg cererile, dacă anul trecut am acordat peste 11.000 de ajutoare de încălzire, anul acesta ne așteptăm la mult mai multe. Foarte mulți dintre solicitanți au 0 lei venituri pe membru de familie", ne-a spus Brândușa Constantin, directorul ASSC Ploiești.  Pentru a beneficia de ajutor, ploieștenii trebuie să aibă, în cazul în care se încălzesc cu energie termică, cel mult 786 de lei venituri pe membru de familie sau 1.082 de lei dacă este vorba despre o singură persoană. Dacă încălzirea se face cu gaze sau lemne, veniturile trebuie să fie de maximum 615 lei pe membru de familie. „Suntem patru persoane care trăim din 700 de lei, salariul soțului și alocațiile copiilor. Dacă nu am beneficia de subvenție, în decembrie, de exemplu, 500 de lei ar trebui să-i dăm doar pe factura la gaze. Și asta deși încălzim o singură cameră, în care dormim toți", ne-a spus Cristina Matei.

Sute de persoane își depun zilnic cereri pentru căldură

Click pe foto pentru mai multe imagini de la cozile zilnice de la ASSC

Anchete sociale la beneficiari

Spre deosebire de anul anterior, la depunerea cererilor nu mai trebuie adusă adeverința de venituri. Datele vor fi verificate, însă, perioada urmăroare, astfel că 60% dintre cei care au solicitat ajutoare vor primi vizita angajaților ASSC. „În momentul anchetei sociale vor fi cerute toate documentele care să ateste veniturile și este posibil ca mulți să nu se mai încadreze pentru că nu declară toate indemnizațiile sau sursele de venit. Din experiența anilor anteriori, pentru a beneficia de ajutor, unii ploieșteni au declarat mai mulți membri într-o familie", ne-a mai spus Brândușa Constantin.

Declararea unor venituri mai mici pe membru de familie decât cele reale, precum și a unui număr mult mai mare membri la care acestea să se împarte atrage răspundere penală, pentru fals în declarații. „În plus, vom proceda la recuperarea sumelor încasate ilegal", ne-a mat spus directorul ASSC Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite