Dulciurile sunt un lux pentru Răzvan și Marius, doi frați din Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele lor, de 20 de ani, și cel care muncește pentru a aduce bani în casă, nu își permite tratamentul necesar pentru o afecțiune foarte gravă, insuficiență cardiacă reumatică.

O familie cu patru copii din Câmpina se zbate pentru supraviețuire în fiecare zi și privește cu teamă apropierea școlii și a temperaturilor scăzute. Povestea lor este una tristă, din care Marius, de 9 ani și Răzvan, de 4 ani, nu înțeleg decât faptul că ei, spre deosebire de alți copii, nu își permit să mănânce „bobo" sau este posibil ca, din această toamnă, să nu mai poată merge la școală sau la grădiniță, pentru că mama lor nu are bani pentru haine și rechizite. „Cei mici plâng de fiecare dată când văd alți copii cu dulciuri, iar minciunile că bomboabele nu sunt bune deja nu mai sunt acceptate. Mă gândesc cu groază că începe școala în câteva zile, iar eu nu am reușit să le iau nici măcar o pereche de șosete", spune Mădălina Doloman, mama copiilor.

Femeia de 39 de ani și cei patru copii trăiesc, laolaltă cu alte nouă familii, într-o casă naționalizată din Câmpina. Lor le revine o singură cămăruță, în care mănâncă, dorm și se spală. Mădălina Doloman încearcă să lucreze cu ziua, la fel ca băiatul cel mare, Ciprian, de 20 de ani. Nu reușesc să găsească mereu de muncă, de aceea, venitul constant îl reprezintă tot ajutorul social, de 240 de lei pe lună.

O mână de ajutor

„Suntem pe lista evacuărilor, avem datorii de 800 de lei la chirie, plus ce s-a strâns la electricitate, gaze și apă. Mă simt neputincioasă și, deseori, o corvoadă pentru fiul cel mare care muncește cu ziua să aducă bani în casă, deși are insuficiență cardiacă reumatică, iar eu nu mi-am permis niciodată să-l duc la consultații sau să îi cumpăr tratament", mai spune Mădălina Doloman. Afecțiunea a fost descoperită relativ târziu, iar Ciprian nu a urmat niciodată o medicație de specialitate.

Prin intermediul nostru, cele cinci suflete fac un apel disperat către toate persoanele care i-ar putea ajuta să depășească acest moment. Un ajutor ar putea însemna fie bani, din care să-și plătească restanțele la chirie, fie rechizite și hăinuțe pentru cei mai mici dintre frați. Pentru Ciprian, o mână întinsă ar însemna un consult de specialitate pentru că riscul acestei boli, pe termen lung, este decesul. Pentru aceste cinci suflete, doar un ajutor din afară a rămas singura speranță.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite