Ploieştenii sunt prea bogaţi pentru subvenţia la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii vin zilnic să-şi depună cererile pentru subvenţii
Oamenii vin zilnic să-şi depună cererile pentru subvenţii

Sute de ploieşteni vin zilnic la ASSC pentru a completa cererile privind acordarea subvenţiilor la căldură. Criteriile mult mai dure de anul acesta a făcut însă ca dintre miile de solicitanţi, doar 350 să se încadreze până acum în cerinţele legii.  

La temperaturi puţin peste 0 grade, aşa cum au făcut în fiecare zi a acestei săptămâni, zeci de ploieşteni au venit în această dimineaţă la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare pentru a completa cererile privind acordarea ajutorului la încălzire. Până acum, au fost programaţi ploieştenii care se încălzesc cu gaze şi lemne, urmând ca de săptămâna viitoare să vină grosul beneficiarilor, adică locatarii de la bloc, în cazul cărora la ASSC vor veni administratorii, cu cererile centralizate.

În faţa listelor cu criteriile de acordare de anul acesta, unii dintre cei care sperau că vor obţine bani de la stat pentru încălzire au făcut cale întoarsă. "Anul ăsta nu cred că mai beneficiez, sunt luate în considerare şi salariile, şi alocaţiile copiilor şi pensia alimentară, iar pentru a demonstra că nu avem venituri trebuie să aducem o adeverinţă de la Administraţia Financiară. Ideea este că eu, concubinul meu, mama bolnavă şi cei doi copii trăim foarte greu, iar toţi banii îi vom da pe încălzire", ne-a spus Daniela Păun.

Portiţe legale

"Anul trecut, în condiţiile în care criteriile de acordare erau mult mai permisive, la Ploieşti au fost aproximativ 6.400 de beneficiari ai subvenţiei la căldură pe gaze şi peste 12.400 pe energie termică. Săptămâna acesta, au venit peste 1.500 de ploieşteni să completeze cereri, dar, pentru că aveau maşini, două imobile sau terenuri ori pentru că nu cumulaseră toate veniturile obţinute, doar 350 s-au încadrat pentru acordarea subvenţiei", ne-a declarat Brânduşa Constantin Pietraru, directorul ASSC Ploieşti.

Alţi ploieşteni îşi făceau deja calcule să fenteze legea: o parte a familiei să-şi facă mutaţie de domiciliu, astfel încât beneficiarii rămaşi în casă să fie mai puţini şi cu venituri mai mici, adică maximum 615 lei pe membru, suma cerută de lege.

Anul acesta, ajutorul pentru încălzire variază între 19 şi 262 de lei şi se acordă începând cu luna depunerii cererii, pentru tot sezonul rece 1 noiembrie 2010-31 martie 2011. Pentru a beneficia de subvenţie este nevoie de o cerere şi o declaraţie pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare ale veniturilor, care vor fi depuse la ASSC Ploieşti, până pe 15 noiembrie. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite