Muncă „la negru” în Băicoi! Lucrau jumătate de zi și erau plătiți doar pentru 2 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci angajați prahoveni păzeau 12-14 ore, dar erau plătiți, pe cartea de muncă, doar pentru două ore de lucru (arhivă)
Cinci angajați prahoveni păzeau 12-14 ore, dar erau plătiți, pe cartea de muncă, doar pentru două ore de lucru (arhivă)

Inspectorii din domneiul muncii, precum și polițiștii prahoveni specializați în depistarea infracțiunilor din acest domeniu, descoperă săptămânal încălcări ale drepturilor salariaților. Zeci de firme sunt amendate lunar pentru încălcări flagrante ale Codului Muncii.

De această dată, în vizorul lor au intrat activitățile nedeclarate de la societăţile de pază. În urma controlului efectuat de poliţiştii din Băicoi la un supermarket, unde paza era asigurată contractual de o societate comercială din Cluj Napoca, s-a constatat faptul că cei cinci agenti, care si-au desfăşurat activitatea în acest obiectiv începând cu luna decembrie a anului trecut, au fost angajaţi în baza unor contracte de muncă ce prevăd o normă zilnică de două ore şi maximum zece ore de lucru pe săptămână. În realitate, aceştia efectuau serviciul în ture de 12 sau chiar 14 ore.

Totodată s-a constatat faptul că societatea a echipat necorespunzător agenţii de pază.

Administratorul firmei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei. Pentru verificarea aspectelor constatate cu privire la încheierea contractelor de muncă, s-a luat măsura sesizării Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Prahova, competent să efectueze verificări şi să stabilească legalitatea încheierii contractelor de muncă şi respectarea normelor privind legislaţia muncii.

Activităţile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite