Efectele Bacalaureatului. Concurență slabă, medii de admitere mai mici decât în anii precedenți la UPG Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio medie de 10 la examenul de admitere din acest an la Universitatea Petrol Gaze din Ploiești. Cea mai mare medie, 9.93, a fost înregistrată la Facultatea de Litere și Știinte, la specializarea Română-Engleză.

În schimb, pe listele admișilor la UPG se numără și două olimpice care au optat pentru specializările din cadrul Facultății de Știinte Economice. Andreea Elena Paraschiv și Lucia Ioana Simion nu au avut niciun fel de emoții în privința rezultatelor la admitere datorită rezultatelor excepționale obținute în liceu la olimpiadele naționale. Dacă Andreea Paraschiv a optat pentru Contabilitate, Lucia Simion s-a înscris atât la Contabilitate, cât și la Finanțe, pentru a fi sigură că prinde un loc la facultatea care a adunat cele mai multe opțiuni (peste 1900) la această primă sesiune de admitere, organizată la UPG.  

Un alt domeniu unde concurența a fost strânsă este Aministrația Publică. Aici prima medie pe locurile bugetate a fost de 9.66, iar ultima 9.27.

Și la specializarea Științe ale Educației s-a intrat cu note mari. Pe locurile fără taxă au fost admiși candidații cu medii între 9.22 și 9.75.

Ca în fiecare an, medii ceva mai mici la admitere, inclusiv pe locurile bugetate s-au înregistrat la facultățile tehnice. Spre exemplu, la Ingineria Petrolului şi Gazelor, ultima medie la fără taxă a fost 7.99, în timp ce la Inginerie geologică 7.31.

Au fost ocupate, de asemenea, și locurile cu taxă, însă lista definitivă cu studenții din anul I va fi afișată abia pe 7 septembrie, după derularea tuturor etapelor din calendarul de admitere.

Per ansamblu, în această sesiune pe cele aproape 3000 de locuri scoase la concurs de către UPG s-au înscris aproape 4500 de candidați. Concurența a fost cu mult mai mică decât în anii precedenți, iar cauza principală o constituie rata mică de promovabilitate din acest an la Bacalaureat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite