Admitere la facultate 2011 în Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Petrol Gaze Ploiești scoate la concurs peste 3000 de locuri pentru anul universitar 2011-2012. Dintre acestea 991 sunt bugetate, 1330 cu taxă, 500 la ID, iar 225 pentru candidații care vor opta pentru frecvența redusă.

Înscrierile la cele cinci facultăți din cadrul UPG au loc între 11-17 iulie, iar admiterea se va face pe bază de dosar. Nota finală va fi media aritmetică dintre rezultatele obținute la Bacalaureat, notele din cei patru ani de liceu și media la unele materii. Aceste discipline diferă în funcție de facultatea aleasă.

Pentru Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, UPG are disponibile 649 de locuri, dintre care 239 sunt bugetate, 310 cu taxă, la zi, și 100 cu taxă la frecvență redusă.

Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor scoate la concurs 318 locuri, dintre care 138 la buget, 95 cu taxă, la zi, și 75 cu taxă la frecvență redusă.

Facultatea de Tehnologie a Petrolului și Petrochimie are 234 de locuri, dintre care 114 bugetate, 70 pentru studii la zi, cu taxă, și 50 la frecvență redusă, tot cu taxă.

Facultatea de Științe Economice scoate la concurs 1045 de locuri, iar dintre acestea 145 sunt la buget, 500 cu taxă, la zi, iar 400 sunt în sistem ID (învățământ la distanță).

Facultatea de Litere și Științe are 790 de locuri disponibile. 335 dintre acestea sunt la buget, 355 sunt cu taxă, iar 100 sunt la ID.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente: diploma de Bacalaureat sau adeverință în care să fie precizată media de promovare a Bacalaureatului, în original sau copie legalizată, foaia matricolă pentru clasele IX - XII ( XIII seral), în original sau copie legalizată, copie a buletinului/cărții de identitate, copie legalizată a certificatului de naștere, certificatul de căsătorie în copie legalizată, pentru candidaţii care şi-au schimbat numele prin căsătorie; trei fotografii 3x4 cm realizate pe hârtie foto mată; adeverinţa medicală eliberată de medicul de familie și chitanța aferentă taxei de înscriere. Dosarele se depun la secretariatul UPG.

Taxa de înscriere este de 70 lei pentru toate domeniile şi formele de învăţământ din cadrul universităţii. Candidaţii care optează pentru două sau mai multe domenii în cadrul UPG vor achita pentru prima specializare 70 lei, iar pentru a doua și următoarele câte 50 lei.

Pentru rromi, UPG pune la dispoziție 14 locuri pentru anul universitar 2011-2012. Candidații de etnie vor depune o cerere de intenţie, în perioada de înscriere stabilită, la secretarul-şef al instituției în care vor preciza facultatea şi domeniul la care doresc să se înscrie. Dosarul de concurs va cuprinde pe lângă actele solicitate de facultate, o recomandare emisă de către una dintre organiizaţiile legal constituite ale romilor, care să ateste apartenenţa la etnia romă şi nu faptul că estte membru al organizaţiei în cauză.

Afişarea rezultatelor : 19 iulie 2011

Taxa de studii pentru candidaţii admişi în anul universitar 2011 -2012 va fi de 2200 lei şi se poate achita în 4 rate egale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite