Administratorul unei societăţi din Tomşani riscă închisoarea pentru că avea 16 angajaţi la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt caz de muncă la negru a fost depistat în judeţul nostru de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Chiar dacă riscă să plătească amenzi usturătoare sau chiar să primească pedeapsa cu închisoarea, administratorii unor societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru nu ezită să angajeze diverse persoane fără a le încheia contracte de muncă.

Este şi cazul administratorului unei societăţi comerciale din Bucureşti, cu punct de lucru în comuna Tomşani, obiectul de activitate fiind fabricarea de saltele şi obiecte de mobilier. La acest punct de lucru al societăţii au fost identificate de către poliţişti 16 persoane care lucrau la negru, neavând întocmite contracte legale de muncă.

Potrivit noului Cod al Muncii, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Prahova au început urmărirea penală faţă de administratorul societăţii respective.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite