Ploieşti: Vladimir riscă să nu mai poată merge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura salvare a băieţelului este tratarea la un institut din Statele Unite, und ar putea beneficia de un transplant de măduvă.

Vladimir are cinci ani şi opt luni şi este un băieţel jucăuş şi plin de viaţă. Acum trei luni, mama lui l-a dus la o preselecţie pentru un curs de dans. De atunci s-a schimbat totul pentru micuţ şi familia lui. După ce a fost examinat de un profesor, familia a primit concluzia cutremurătoate: Vladi are un picior mai scurt. Vestea a căzut ca un fulger asupra familiei, mama băieţelului pierzând mai multe sarcini şi un nou-născut înainte să îl aibă pe Vladimir. Din acel moment au început investigaţiile.

"Am mers la un ortoped pediatru din Bucureşti. Aici i s-a pus diagnosticul de monopareză spastică membru pelvin drept si recomandarea de a fi consultat şi de un neurolog. Am efectuat şi un RMN, iar de la institutul unde am fost ni s-a spus că este foarte posibil ca Vladi să aibă distrofie musculară. Doctorii ne-au zis că trebuie să facem mai multe analize care necesită timp", ne-a spus Loredana, mama băieţelului. În disperare de cauză, părinţii băiatului au apelat la o cunoştinţă din Statele Unite ale Americii care le-a spus că trebuie să ajungă urgent acolo pentru că există un institut în cadrul caruia s-au obtinut rezultate pozitive prin transplant de maduvă în stadii incipiente ale bolii. Părinţii sunt disperaţi că băieţelul lor ar putea ajunge în cărucior peste câţiva ani şi chiar să-şi piardă viaţa şi sunt dispuşi să facă orice sacrificiu pentru sănătatea acestuia. "Vom vinde apartamentul şi garsoniera lăsată moştenire de bunica mea, chiar şi maşina.  Dar cu toate acestea vândute, banii sunt insuficienţi. Din câte m-am interesat pe internet, costurile pentru o asemenea intervenţie costă 150.000 de dolari", a mai spus Loredana.

Unde puteţi face donaţii

Distrofia musculară este o afecţiune rară ereditară, caracterizată prin deteriorarea progresivă a muşchilor corpului, ducând la slăbiciune musculară şi invaliditate. Cei care vor să îl ajute pe Vladimir pot face donaţii în conturile RON RO39BRDE300SV43689813000, USD RO69BRDE300SV79153383000 şi EUR RO92BRDE300SV79153893000.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite