Ploieşti: Mii de doze de vaccin expirate vor fi distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3.100 de doze de vaccin HPV au rămas nefolosite până acum, iar o mie dintre ele vor expira luna viitoare, urmând a fi retrase din cabinetele medicilor şi distruse.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, au fost folosite aproximativ 2.500 de doze  din totalul de doze de vaccin HPV, folosit împotriva apariţiei cancerului de col uterin. Campania de vaccinare a fost un adevărat eşec în Prahova, astfel că 3.100 de vaccinuri au rămas nefolosite. „Cine doreşte să înceapă acum vaccinarea, va avea la dispoziţie acest ser în mod gratuit, dozele fiind distribuite medicilor de familie şi cabinetelor de planing familial", explică medicul epidemiolog Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Aproximativ 1.000 dintre dozele rămase nefolosite vor expira în  decembrie, astfel că ele vor fi distruse cel mai probabil prin incinerare, de către o firmă specializată în colectarea şi depozitarea deşeurilor medicale. Celelalte doze de pe stoc vor expira în 2013, astfel că până atunci, cei intersaţi de acest vaccin vor putea beneficia de schema completă de imunizare. Vaccinul HPV este administrat femeilor, campania de vaccinare fiind adresată elevelor din ciclurile gimnaziale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite