Ploieşti: De frică, călătorii unui troleibuz defect au chemat pompierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mijloacele de transport au fost trase pe dreapta de alte ţări, tocmai, fiindcă aveau grave defecţiuni
Mijloacele de transport au fost trase pe dreapta de alte ţări, tocmai, fiindcă aveau grave defecţiuni

Având antecedente în Lausanne, troleibuzele îşi dovedesc „calitatea" şi în Ploieşti. Unul dintre ele a reuşit, aseară, să producă un scurtcircuit şi să aprindă reţeaua electrică de pe stâlp.

În momentul în care au văzut cablurile în flăcări, pasagerii au coborât speriaţi din maşină şi au sunat pompierii care s-au deplasat la faţa locului, fără a fi nevoiţi să intervină. „A fost o defecţiune tehnică. Din cauza unui fir de contact s-a facut o flamă, iar unii călători au sunat la 112. A fost o defecţiune mecanică care se întâmpla şi cu celelalte troleibuze, pe care le aveam pe traeu înaintea introducerii acestora mai noi. S-a procedat la repunerea tensiunii pe reţea, operaţiune care a durat aproximativ 25 de minute", ne-a declarat Radu Popescu, directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti.

Troleibuzul care nu şi-a mai putut continua traseul face parte dintre cele achiziţionate de Primăria Ploieşti în 2009, după ce oraşul elveţian Lausanne a renunţat la acestea după ce două au luat foc în trafic.

Vândute din greşeală

Troleibuzele au fost returnate  constructorului german Neoplan şi au stat într-un hangar pentru avioane, până când, au fost puse la vânzare, din greşeală, pe e-Bay. Mijloacele de transport au fost testate şi în Budapesta, dar, din cauza unor probleme tehnice, acestea au fost refuzate. În 2008, ele au fost testate de RATP Ploieşti, dar a existat o problemă legată de o defecţiune a sistemului informatic.

Un an mai târziu, Primăria Ploieşti a cumpărat 24 de troleibuze de la o societate specializată în revânzarea de bunuri de ocazie din Oradea, la preţul de 150.000 de euro bucata.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite